Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Σχεδιασμένο άνοιγμα σε απολυμένους και ανέργους

Οι λιθογράφοι στην απεργιακή συγκέντρωση

ΤΑΤΣΗΣ

Οι λιθογράφοι στην απεργιακή συγκέντρωση
Με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, αλλά και τους ανέργους του κλάδου, προετοίμασε την απεργία η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Μέσα από τη δραστηριότητα που ανέπτυξε, ξεχωρίζει η ανταπόκριση από εργαζόμενους και ανέργους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, με το Σωματείο των Λιθογράφων να έχει συμβάλει σημαντικά σε αυτές.

Στη βαθυτυπία «Αφοί Βλάχου», στο Κορωπί, έγινε Γενική Συνέλευση, στην οποία αποφασίστηκε η συμμετοχή στην απεργία. Μάλιστα, στην περιφρούρηση της απεργίας πήραν μέρος αρκετοί εργαζόμενοι, κάποιοι από τους οποίους έκαναν το βήμα για πρώτη φορά. Η εργοδοσία, μάλιστα, «επιβράβευσε» με επιταγές των 100 ευρώ τους λιγοστούς εργαζόμενους που εμφανίστηκαν για δουλειά την περασμένη Πέμπτη.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων της συγκεκριμένης επιχείρησης στην απεργία, αποτέλεσε βήμα διεκδίκησης μιας σειράς αιτημάτων, όπως η αύξηση 5% στους μισθούς. Γι' αυτά τα αιτήματα και για άλλα, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων ανέπτυξε δράση το προηγούμενο διάστημα, όπως για παράδειγμα ενάντια στην τακτική της εργοδοσίας να δίνει τις μέρες της ετήσιας άδειας όποτε την εξυπηρετεί, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς και την καταπόνηση των εργαζομένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την απεργία η Διοίκηση δεσμεύτηκε να δίνει τις άδειες με τον τρόπο που ζητούν οι εργαζόμενοι.

Μαζικό «παρών» στην απεργία έδωσαν οι εργαζόμενοι της «Βιβλιοσυνεργατικής», που διεκδικούν δεδουλευμένα 5 μηνών. Ιδιαίτερο κάλεσμα απηύθυναν οι λιθογράφοι στους ανέργους και τους απολυμένους του κλάδου, όπως στους ανέργους της «3Ε Εκτυπωτική», που διεκδικούν την καταβολή επιδόματος αφερεγγυότητας από τον ΟΑΕΔ. Το απεργιακό κάλεσμα μετέφερε η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην «Χ. Κ. Τεγόπουλος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις Σωματείων(2016-05-19 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις Συνδικάτων(2016-05-18 00:00:00.0)
Με «επιταγές ντροπής» επιβράβευσε η εργοδοσία την απεργοσπασία(2014-12-02 00:00:00.0)
Με κινητοποιήσεις προς την απεργία(2014-11-14 00:00:00.0)
Ολοι στη γενική συνέλευση!(2000-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ