Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΓΕ: Δράση πριν και μετά την απεργία

Τη δική τους συμβολή στο να φτάσει το κάλεσμα της απεργίας στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών είχαν οι δυνάμεις της ΟΓΕ. Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες απευθύνθηκαν με σχετική ανακοίνωση σε χώρους που εργάζονται γυναίκες, εργοστάσια, υπηρεσίες και καταστήματα, αλλά και σε σπουδάστριες σε σχολές κατάρτισης. Πήραν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, συμμετείχαν στα μπλοκ των Λαϊκών Επιτροπών.

Η προπαγάνδιση της απεργίας συνδυάστηκε με την καμπάνια της ΟΓΕ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, έτσι που το κάλεσμα στην απεργία δεν έλειψε από καμία εξόρμηση, εκδήλωση και σύσκεψη, κινητοποίηση και παρέμβαση που οργανώθηκε με αιχμή το ζήτημα της Υγείας. Ιδιαίτερο ήταν το κάλεσμα της ΟΓΕ στις μητέρες και τις νέες γυναίκες, με αφορμή και τις απειλές και τους εκβιασμούς σε βάρος εγκύου εργαζόμενης που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Από την επομένη της απεργίας, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες βρέθηκαν σε ετοιμότητα να δώσουν το «παρών» όπου χρειαστεί. Ετσι, ο Σύλλογος της Νίκαιας εξέφρασε τη στήριξή του στις σπουδάστριες που κάνουν πρακτική στο Γενικό Νοσοκομείο της περιοχής και απήργησαν, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που έγινε για να παρθούν πίσω οι απειλές που δέχθηκαν και ο χαρακτηρισμός της απεργίας ως «αδικαιολόγητης απουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ