Τρίτη 18 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογάν δήλωσε ότι «δε βρίσκουμε σωστό να υπάρξει μια διαφορετική χώρα, ένας μηχανισμός, ένα σύστημα ή μια οργάνωση που θα γίνει μέρος της», αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την κουρδική κοινότητα. Πριν από μερικές μέρες, στελέχη του PKK ανοιχτά δήλωσαν ότι θα βοηθούσε η διαμεσολάβηση μιας τρίτης πλευράς στις επαφές, εκφράζοντας μάλιστα την «προτίμησή» τους για τις ΗΠΑ. Στο μεταξύ, ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμίρτας εκτίμησε ότι οι Κούρδοι αυτονομιστές μαχητές εντός της Τουρκίας θα μπορούσαν να αφοπλιστούν ακόμη και στις αρχές του 2015, εάν επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Χημική ουσία, που συνήθως χρησιμοποιείται στα ποντικοφάρμακα, είχαν τα χάπια που δόθηκαν στις 15 γυναίκες που πέθαναν μετά τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων. Το παραπάνω προκύπτει από τις πρώτες έρευνες που έγιναν, όπως ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος των τοπικών αρχών που είπε ότι «τα συμπτώματα των ασθενών συνάδουν με τη δηλητηρίαση από φωσφίδιο του ψευδαργύρου».

ΡΩΜΗ.-- Συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ιταλίας, με τους διαδηλωτές να καταδικάζουν τις αντεργατικές και άλλες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση Ρέντσι. Την ίδια στιγμή, η ηγεσία των ρεφορμιστικών συνδικάτων ναρκοθετεί τους εργατικούς αγώνες, ζητώντας συνεννόηση για την ανάπτυξη. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων στην πρωτεύουσα, αναρτήθηκε πανό και στο μνημείο του Κολοσσαίου. Που κατήγγειλε τις αλλαγές στα Εργασιακά και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών.

ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ.-- Ανθρώπινα λείψανα που ανήκαν κυρίως σε βρέφη εντοπίστηκαν στην Μπανγκόκ, σε ένα δέμα που επρόκειτο να σταλεί στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε το Σάββατο από τους υπαλλήλους μιας μεταφορικής εταιρείας. «Δεν προέρχονταν από ένα πτώμα μόνο και ήταν κομμένα σε μικρά κομμάτια», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, στρατηγός Τσαουαλίτ Πρασόψιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, το δέμα ενδέχεται να προοριζόταν για κάποιον εκκεντρικό συλλέκτη ή για κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για υπογραφή συνθήκης ειρήνης(23/1/2019)
Πήραν πίσω τη διοργάνωση(29/1/2011)
Δέματα - βόμβες με παραλήπτες ξένες πρεσβείες(2/11/2010)
Αναζητώντας ενόχους και απαντήσεις(12/7/2005)
Πραγματικός στόχος το μαζικό λαϊκό κίνημα(3/9/1999)
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους(27/8/1998)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org