Τρίτη 18 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΑΝΤΑΡΤΩΝ
«Απαγωγή στρατηγού» αναστέλλει τις διαπραγματεύσεις

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Την αναστολή των διαπραγματεύσεων που γίνονται στην Αβάνα της Κούβας, ανάμεσα στην αντιδραστική κυβέρνηση της Κολομβίας και τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP τους κομμουνιστές αντάρτες) αποφάσισε ο Κολομβιανός Πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος. Η ανακοίνωση που έγινε τα ξημερώματα Δευτέρας (ώρας Ελλάδας) εξήγησε την απόφαση ως απάντηση στην «απαγωγή του στρατηγού Ρούμπεν Νταρίο Αλσάτε Μόρα, της ειδικής μονάδας "Τιτάν", από αντάρτες του 34ου Μετώπου των FARC στην επαρχία Τσόκο, στις όχθες του ποταμού Ατράτο».

Για την υπόθεση, οι FARC δεν έχουν βγάλει ανακοίνωση ανάληψης της ευθύνης, ενώ πολλά είναι τα ερωτηματικά και τα περίεργα περιστατικά, που ούτε ο Πρόεδρος Σάντος μπορεί να κρύψει, ζητώντας εξηγήσεις από το υπουργείο Αμυνας. Συγκεκριμένα, ο ανώτατος στρατιωτικός επικεφαλής της ειδικής αντιαντάρτικης μονάδας που συνδυάζει δυνάμεις στρατού ξηράς, ναυτικού και αεροπορίας, βρέθηκε στην περιοχή που θεωρείται «επικίνδυνη ζώνη» μέσα στη ζούγκλα - λόγω της παρουσίας ανταρτών - παραβιάζοντας κάθε «πρωτόκολλο ασφαλείας». Ηταν με πολιτικά χωρίς ουσιαστικά φρουρά και συνοδευόταν από το λοχαγό Χόρχε Ροντρίγκες Κοντρέρας και την δικηγόρο σύμβουλό του Γκλόρια Ουρέγκο, ενώ ο στρατιώτης οδηγός της μικρής βάρκας που τους μετέφερε κατάφερε να διαφύγει και να ειδοποιήσει τις αρχές για το περιστατικό. Σύμφωνα με τον υπουργό άμυνας Χουάν Κάρλος Πινσόν, ο στρατηγός «απήχθη όταν αποβιβάστηκε σε ποταμό κοντά στην πόλη Κιμπντό, στη διάρκεια επίσκεψής του σε χώρο κατασκευής ενός έργου».

Το όλο θέμα είναι αρκετά περίεργο και διάφορα εναλλακτικά δίκτυα ενημέρωσης όπως το ANNCOL επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται η εμφανιζόμενη ως απαγωγή, να είναι μια παγίδα της κυβέρνησης, ώστε να δικαιολογηθεί η οριστική διακοπή των διαπραγματεύσεων που διαρκούν ήδη 2 χρόνια, έχουν συμφωνηθεί κάποια επιμέρους σημεία και χτες αναμενόταν να συνεχιστούν στην Αβάνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ