Τρίτη 18 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ - ΣΥΡΙΑ
«Θέαμα» τζιχαντιστών και αξιοποίησή του από τους ιμπεριαλιστές

Από τους νέους βομβαρδισμούς των ιμπεριαλιστών γύρω από το Κομπανί
Από τους νέους βομβαρδισμούς των ιμπεριαλιστών γύρω από το Κομπανί
Το χολιγουντιανής έμπνευσης βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όπου εμφανίζονται στη σειρά νέοι που παίρνουν μαχαίρια (όλοι ακάλυπτοι εκτός ένα μασκοφόρο) και να φέρονται να αποκεφαλίζουν ένα Αμερικανό και 15 Σύρους στρατιώτες, έρχεται να προστεθεί στη σωρεία των στοιχείων που αξιοποιούνται από τους ιμπεριαλιστές για την επέμβασή τους στη Μέση Ανατολή με το πρόσχημα της «αντιμετώπισης της ισλαμιστικής τρομοκρατίας».

Ως το επόμενο θύμα των τζιχαντιστών εμφανίζεται ο Αμερικανός πρώην στρατιώτης στο Ιράκ Πίτερ Κάσιγκ, που απήχθη τον Οκτώβρη του 2013 στη Συρία, ως μέλος ανθρωπιστικής μη κυβερνητικής οργάνωσης που είχε ιδρύσει ο ίδιος με έδρα την Τουρκία. Σύμφωνα δε με τους γονείς του, είχε ασπασθεί το Ισλάμ στη διάρκεια της ομηρίας του. Επίσης, εμφανίζονται και 15 Σύροι στρατιώτες που σέρνονται με τα χέρια πισθάγκωνα από τους εκτελεστές τους. Η νέα αυτή καλά οργανωμένη καμπάνια έδωσε αφορμή στους ιμπεριαλιστές ηγέτες να εμφανιστούν ως οι δήθεν διώκτες της βαρβαρότητας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, χαρακτήρισε ως το «απόλυτο κακό» την εκτέλεση του Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ όπως λεγόταν τελευταία. Είπε χαρακτηριστικά, επικαλύπτοντας με μπόλικη υποκρισία το γεγονός ότι το ΙΚ είναι δημιούργημα των ιμπεριαλιστών: «Την ώρα που η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος σκοτώνει αθώους, ανάμεσά τους και μουσουλμάνους, σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή, ο Αμπντούλ Ραχμάν προσέφερε ανθρωπιστικό έργο για να σώσει ζωές Σύρων, τραυματισμένων και κατεστραμμένων από τον πόλεμο στη Συρία» και συνέχισε ότι οι ενέργειες της οργάνωσης «δεν εκπροσωπούν καμία πίστη, και φυσικά όχι τη μουσουλμανική πίστη που ο Αμπντούλ Ραχμάν είχε ασπασθεί».

Επίσης και άλλες χώρες όπως η Βρετανία και η Γαλλία, με αφορμή το βίντεο, εμφανίστηκαν δήθεν αποφασισμένες να εντείνουν τον «αγώνα κατά της τρομοκρατίας». Ειδικότερα στη Βρετανία θεωρείται πιθανότερο ο μαυροντυμένος με την κουκούλα εκτελεστής και άλλων τριών ομήρων να είναι ο λεγόμενος Τζιχάντι Τζον, που βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών. Η γαλλική κυβέρνηση επίσης ανακοίνωσε ότι αναγνώρισε τον 22χρονο Γάλλο Μαξίμ Ορσάρ που πήρε το όνομα Αμπού Αμπντάλα αλ-Φαράνσι και έφυγε για τη Συρία τον Αύγουστο του 2013 έχοντας παραμείνει επί έναν χρόνο στη Μαυριτανία.

Βεβαίως, όλες αυτές οι κινήσεις των Ευρωπαίων ή Δυτικών τζιχαντιστών γίνονταν πολύ εύκολα από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προκειμένου να στηθεί η «αντιπολίτευση» στη συριακή κυβέρνηση και να ενισχυθεί οικονομικά και με εξοπλισμό.

Σκηνοθετημένο βίντεο στη Μάλτα

Ενδεικτικό της αξιοποίησης της προπαγανδιστικής μηχανής που χρησιμοποιείται στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις είναι και άλλο ένα βίντεο που υιοθετήθηκε «αμάσητο» από τα αστικά διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ, τα δήθεν έγκυρα μέσα ενημέρωσης. Το βίντεο έδειχνε ένα παιδί από τη Συρία που δέχεται πυρά από ελεύθερο σκοπευτή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν του συριακού στρατού, που κάνει τον χτυπημένο, για να σώσει στη συνέχεια ένα κορίτσι. Το βίντεο, όπως είπε ο Νορβηγός σκηνοθέτης του Λαρς Κλέβμπεργκ, γυρίστηκε στη Μάλτα τον περασμένο Μάη με κανονικούς ηθοποιούς και δήλωσε ότι το έκανε για «λόγους ευαισθητοποίησης για τα θύματα παιδιά στις εμπόλεμες περιοχές» και συμπλήρωσε «ότι θα το άφηνε να παίξει για λίγο και στην συνέχεια θα αποκάλυπτε την αλήθεια». Τέτοια ...αντικειμενική ενημέρωση από τα κανάλια των αστών.

Νέες αεροπορικές επιδρομές

Νέες αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν χτες στη Συρία και το Ιράκ στο όνομα της αντιμετώπισης των τζιχαντιστών όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση (USCENTCOM), η περιφερειακή διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που δρα στη Μέση Ανατολή.

Οι εννέα από τις επιδρομές στη Συρία έγιναν σε τοποθεσίες κοντά στην πόλη Κομπανί, σε μικρή απόσταση από τα τουρκικά σύνορα και εμφανίζονται να κατέστρεψαν θέσεις των τζιχαντιστών και υποδομές όπως χώρο αποθήκευσης αργού πετρελαίου.

Στο Ιράκ, οι περισσότερες επιδρομές των ΗΠΑ και των άλλων προθύμων έγιναν στο βόρειο τμήμα της χώρας: 5 κοντά στο Μπάιτζι, 4 κοντά στη Ρούτμπα, 3 λίγο έξω από το Κιρκούκ και 3 κοντά στη Μοσούλη.

Σε μια παράλληλη, εξέλιξη οι μοναρχίες του Κόλπου σε έκτακτη σύνοδό τους προχώρησαν σε αποκλιμάκωση στις μεταξύ τους εντάσεις μετά τις υποχωρήσεις του Κατάρ, το οποίο οι υπόλοιπες χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) κατηγορούσαν επί οκτώ μήνες ότι επεμβαίνει στα εσωτερικά τους ζητήματα και ότι συνδέεται με τη «Μουσουλμανική Αδελφότητα». Ετσι, θα επιστρέψουν στο Κατάρ οι πρεσβευτές τους, οι οποίοι είχαν ανακληθεί στις 5 Μάρτη.

Το Κατάρ σε μια κίνηση τακτικής, από τις υπόλοιπες μοναρχίες είχε κατηγορηθεί ότι εμπλέκεται στις εσωτερικές τους υποθέσεις, ότι αποσταθεροποιεί την περιοχή, υποστηρίζοντας τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ότι χρησιμεύει ως καταφύγιο ισλαμιστών από άλλες αραβικές χώρες και ότι προσφέρει υπηκοότητα σε σουνίτες από το Μπαχρέιν. Βεβαίως, η στήριξη των ισλαμιστών στη Συρία ήταν κοινή υπόθεση όλων των μοναρχιών και με την αρωγή των δυτικών ιμπεριαλιστών. Τώρα εμφανίζονται ως «σταυροφόροι κατά της τρομοκρατίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα ένταση των εχθροπραξιών στο Ιντλίμπ(2023-06-27 00:00:00.0)
«Τερματισμός» της συνεργασίας ΗΠΑ - Ρωσίας(2016-10-04 00:00:00.0)
Ενίσχυση του τουρκικού στρατού στα σύνορα(2015-07-06 00:00:00.0)
Ετοιμάζεται έκθεση του απεσταλμένου του ΟΗΕ(2015-02-14 00:00:00.0)
Κλιμάκωση επιθέσεων σε Συρία και Ιράκ(2014-09-27 00:00:00.0)
Τώρα ...αγανακτεί με τους εγκληματίες ισλαμιστές(2014-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ