Τρίτη 18 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Συμφωνία «πακέτο»

Για πολλοστή φορά χτες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε (μέσω ανάρτησης στο twitter): «Η Τρόικα δεν βιάζεται να γυρίσει κι απαιτεί. Απάντηση: Συνάντηση Τσίπρα - Σαμαρά και συμφωνία πακέτο για ΠτΔ, εκλογές κι απομείωση του χρέους». Πρόκειται για συμπύκνωση της πρότασης που έκανε στην κυβέρνηση ο Αλ. Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προ ολίγου καιρού. Μιας πρότασης που ο Παπαδημούλης έχει αναλάβει εργολαβικά την προώθησή της.

Την καταγράφουμε. Μαζί και την απορία μας για το αν ο Παπαδημούλης παίζει το ρόλο «λαγού» ή απηχεί μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ...εθνικής συνεννόησης.

Τι κρύβει ο καβγάς...

Η ουσία και ο πραγματικός στόχος της αποπροσανατολιστικής για το λαό αντιπαράθεσης που πυροδοτήθηκε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αυτή τη φορά με αφορμή τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, αποτυπώνονται ανάγλυφα στις ίδιες τις φράσεις των «μονομάχων». Για παράδειγμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας, αφού αποφάνθηκε πως «είναι απολύτως ολοφάνερο ότι η τρόικα κυβερνά αυτόν τον τόπο», κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πρώτον, βρίσκεται σε τεράστια απόσταση από την ελληνική κοινωνία και, δεύτερον, δεν έχει πολιτική. Διαρκώς ετεροκαθορίζεται». Πλήρης, δηλαδή, συσκότιση του ταξικού χαρακτήρα της αντιλαϊκής πολιτικής, ακριβώς γιατί και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκλίνει με τους στρατηγικούς της στόχους!

Από την άλλη, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας για παράδειγμα, αφού παράθεσε τα επιτεύγματα της κυβέρνησης και ότι έρχεται «ανάπτυξη», ανέφερε: «Δεν είναι ώρα και δεν πρέπει να διακινδυνέψουμε ένα πισωγύρισμα, το οποίο θα ήταν καταστροφικό για τους Ελληνες που δοκιμάζονται σκληρά σήμερα», κάτι που λένε ότι θα γίνει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

... και η απάντηση

Η απάντηση ήρθε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλο: «Αυτή η αντιπαράθεση είναι αποπροσανατολιστική για το λαό. Προσπαθεί και η κυβέρνηση, από τη μια μεριά, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, από την άλλη, να εγκλωβίσει και να ενσωματώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε ανώδυνες για το σύστημα λύσεις. Μετατρέπετε τον κόσμο σε επαίτες μέσα από το λεγόμενο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που τους λέτε εσείς (η κυβέρνηση) ή τη διασφάλιση ενός κατώτερου επιπέδου διαβίωσης που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετατρέπετε τον κόσμο σε επαίτες, μόνο και μόνο για να θωρακιστεί η πορεία ανάπτυξης της καπιταλιστικής οικονομίας και της κερδοφορίας, μόνο και μόνο για να παραμείνουμε σταθερά στοχοπροσηλωμένοι στον ευρωμονόδρομο».
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org