Τρίτη 18 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Απαγχονισμός Παλαιστίνιου οδηγού λεωφορείου

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Ο 32χρονος Παλαιστίνιος Γιούσεφ αλ-Ραμούνι, οδηγός λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ στη γραμμή που εξυπηρετεί τη δυτική πλευρά της πόλης, βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο λεωφορείο του. Οι συγγενείς του καταγγέλλουν εγκληματική ενέργεια, ενώ η ισραηλινή Αστυνομία επικαλείται την εκδοχή της αυτοκτονίας. Το περιστατικό αυτό συμβαίνει λίγες μέρες μετά την ένταση στην Ανατολική Ιερουσαλήμ από τις προκλητικές ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης να απαγορεύσει την είσοδο των κάτω των 50 χρόνων προσκυνητών στην πλατεία των Τεμένων (που την περασμένη Παρασκευή πήρε πίσω).

Ο άτυχος οδηγός ζούσε στη συνοικία Αλ-Τουρ της κατεχόμενης και προσαρτημένης στο Ισραήλ Ανατολικής Ιερουσαλήμ και βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής να κρέμεται πάνω από τις σκάλες μέσα στο λεωφορείο, στο αμαξοστάσιο της βιομηχανικής ζώνης του Χαρ Χοτζβίμ, στη βόρεια πλευρά της Δυτικής Ιερουσαλήμ, κοντά σε εβραϊκούς οικισμούς και παλαιστινιακές γειτονιές, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των εξετάσεων και της έρευνας, κατά τα φαινόμενα δεν πρόκειται για περιστατικό εγκληματικής ενέργειας», δήλωσε η εκπρόσωπός της Λούμπα Σάμρι. «Κανένα σημάδι βίας δε βρέθηκε στο πτώμα», τόνισε διευκρινίζοντας ότι θα γίνει νεκροψία στο ιατροδικαστικό κέντρο του Aμπού Καμπίρ.

Αυτή η εκδοχή των γεγονότων αμφισβητείται ωστόσο από τους συναδέλφους και την οικογένεια του οδηγού, σύμφωνα με τους οποίους ο άνδρας σκοτώθηκε σε επίθεση που δέχθηκε από Ισραηλινούς.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, την οποία επικαλείται η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz», ο οδηγός δεν είχε κανένα λόγο να αυτοκτονήσει και το σώμα του έφερε σημάδια βίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org