Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
Εκπαίδευση για διοχέτευση της ΝΑΤΟικής προπαγάνδας σε ζώνες επιχειρήσεων

Ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, το Πολυεθνικό Σχολείο Εκπροσώπων Τύπου για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, στις εγκαταστάσεις του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) στο Κιλκίς. Σχολείο που περιλαμβάνει και συμμετοχή στην άσκηση «NORTHERN MESSENGER», για τη διοχέτευση της ΝΑΤΟικής προπαγάνδας σε μια ζώνη επιχειρήσεων.

Το εν λόγω σχολείο είναι διάρκειας 2 εβδομάδων (ως τις 3 Οκτώβρη) και συμμετέχουν 30 σπουδαστές, μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, «καθώς και ιδιώτες της Ελλάδας και άλλων χωρών», όπως ειπώθηκε επισήμως.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, το σχολείο σκοπό έχει την «παροχή των απαιτούμενων γνώσεων στους σπουδαστές σχετικά με την πολιτική δημοσίων σχέσεων του ΝΑΤΟ, τις ευθύνες, αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του Αξιωματικού Εκπροσώπου Τύπου (ΑΕΤ)».

«Κατά τη διάρκειά του, οι σπουδαστές θα παρακολουθήσουν τόσο θεωρητικά αντικείμενα, όπου θα αναπτυχθούν λεπτομερώς βασικά θέματα που αφορούν την ενημέρωση κοινού, όσο και θα ασχοληθούν με πρακτική εφαρμογή αυτών (συνεντεύξεις, συνεντεύξεις Τύπου κ.ά.), ενώ θα έχουν και την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην άσκηση "NORTHERN MESSENGER", όπου θα ασχοληθούν έμπρακτα με την οργάνωση ενός γραφείου ενημέρωσης κοινού, σε μια περιοχή επιχειρήσεων».

Συγκεκριμένα, στα «Αντικείμενα Εκπαιδεύσεως» περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: «Η πολιτική του ΝΑΤΟ για την Εκπροσώπηση Τύπου. Χρήσιμες ικανότητες ενός Αξιωματικού Εκπροσώπου Τύπου. Εμπειρίες ΑΕΤ από αποστολές. Ενέργειες σε Ανακοίνωση Τύπου. Κατανόηση των ΜΜΕ. Ομαδικές εργασίες και άσκηση πάνω στα διδαχθέντα αντικείμενα. Εκπαίδευση Συνέντευξης» κ.ά. Ολα προσανατολισμένα στην προετοιμασία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για αναπαραγωγή της ΝΑΤΟικής προπαγάνδας.

Θυμίζουμε ότι το ΠΚΕΕΥΕ ιδρύθηκε το 1998 και υπάγεται οργανικά στο ΓΕΕΘΑ. Εκπαιδεύει «παρατηρητές» που μετέχουν στις περιλάλητες «ειρηνευτικές» αποστολές του ΟΗΕ, του ΟΑΣΕ, άλλων διακρατικών ιμπεριαλιστικών ενώσεων. Αποτελεί ένα από τα 26 διεθνώς αναγνωρισμένα Κέντρα Εκπαίδευσης τέτοιων «ειρηνευτικών» επιχειρήσεων, όπως προσχηματικά χαρακτηρίζονται τις περισσότερες φορές οι πολύμορφες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ