Τρίτη 3 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
Συνεχείς επαφές και ΝΑΤΟικές συνεκπαιδεύσεις

Η προσπάθεια αναβάθμισης των ντόπιων μονοπωλίων στην ευρύτερη γεωγραφική ζώνη υπηρετείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μέσα και από τη λεγόμενη «στρατιωτική διπλωματία».

Διόλου τυχαία, ο νέος υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, προγραμμάτισε να συναντήσει αύριο Τετάρτη, μόλις μια βδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τον γγ της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, επιβεβαιώνοντας ευθύς εξαρχής, ότι η νέα κυβέρνηση υπηρετεί με κάθε τρόπο, έμπρακτα αλλά και «συμβολικά», την περιλάλητη «συνέχεια του κράτους».

Σε αυτήν τη βάση, εξάλλου, ολοκληρώθηκε στο Μυρτώο τετραήμερη συνεκπαίδευση των φρεγατών «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ» και «ΑΔΡΙΑΣ», καθώς και του υποβρυχίου «ΠΟΝΤΟΣ», με τη φρεγάτα «FS MONTCALM» και με αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας του Γαλλικού Ναυτικού. Η συνεκπαίδευση εστίασε σε τεχνικά αντικείμενα ανθυποβρυχιακού πολέμου, αεράμυνας, αντιαεροπορικών πυρών και προχωρητικών ελιγμών, ενώ συμμετείχαν και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη έως τις 13/2 βρίσκεται άλλη συνεκπαίδευση, που γίνεται με επίκεντρο την Αεροπορική Βάση της Σούδας, μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας με την 480th Fighter Squadron, σχηματισμό των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη (United States Air Forces in Europe, USAFE). Αφορά εξάσκηση στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων. Για τους σκοπούς της συνεκπαίδευσης, οι Αμερικανοί έχουν φέρει στη Σούδα 18 αεροσκάφη F-16CM και κλιμάκιο 300 ατόμων.

Στο ίδιο πλαίσιο, ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται στις 13/2 το πιστοποιημένο ως «NATO SELECTED»,«Πολυεθνικό Σχολείο Εκπροσώπων Τύπου 2015» που διοργανώνει το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) στο Κιλκίς, για την εκπαίδευση «παρατηρητών» και άλλων στελεχών που μετέχουν στις περιλάλητες «ειρηνευτικές» αποστολές του ΟΗΕ, του ΟΑΣΕ, του ΝΑΤΟ, άλλων διακρατικών ιμπεριαλιστικών ενώσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ