Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
Στο ΓΕΕΘΑ για «συνομιλίες» κλιμάκιο του ΝΑΤΟ

Από τις «διμερείς συνομιλίες» με τη ΝΑΤΟική αντιπροσωπεία στο ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ

Από τις «διμερείς συνομιλίες» με τη ΝΑΤΟική αντιπροσωπεία στο ΓΕΕΘΑ
Με εκλογές ή χωρίς, με κανονική ή υπηρεσιακή κυβέρνηση, συνεχίζεται αδιάκοπα η προσπάθεια της ντόπιας αστικής τάξης για γεωστρατηγική της αναβάθμιση στην ευρύτερη περιοχή, μέσω της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στα επικίνδυνα για το λαό ιμπεριαλιστικά σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα. Τη «σκυτάλη» πλέον σε αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς θα παραλάβει ξανά από σήμερα η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία έχει πια να «επιδείξει» και τα αντιλαϊκά πεπραγμένα της και σε αυτόν τον τομέα σε όλο το 7μηνο της προηγούμενης διακυβέρνησής της.

Σε αυτήν τη βάση, και όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η υπηρεσιακή κυβέρνηση «έτρεξε» το προηγούμενο διάστημα όλα τα κρίσιμα θέματα των αστών ως συνέχεια της προηγούμενης, τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική πολιτική, αποδεικνύοντας ότι το κράτος πράγματι δε σταματά, έχει συνέχεια. Σ' αυτό το πλαίσιο, από 17 έως 18/9 πραγματοποιήθηκαν στο ΓΕΕΘΑ «διμερείς συνομιλίες επί θεμάτων Αμυντικής Σχεδίασης, μεταξύ αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟ, αποτελούμενης από στελέχη του Διεθνούς Επιτελείου (International Staff-IS), του Διεθνούς Στρατιωτικού Επιτελείου (International Military Staff-IMS) και της Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού (Allied Command Transformation-ACT), με αντίστοιχη αντιπροσωπεία αποτελούμενη από επιτελείς του ΓΕΕΘΑ». Από ελληνικής πλευράς στις συνομιλίες συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματικοί και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, πολλοί εξ αυτών με θητεία σε ΝΑΤΟικά πόστα.

Επιπλέον, στην ίδια βάση ανάληψης πιο ενεργού ρόλου στη λυκοσυμμαχία, την Παρασκευή 18/9 ολοκληρώθηκε το Βασικό Σχολείο Εκπροσώπων Τύπου ΝΑΤΟ, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) στο Κιλκίς. Στο Σχολείο συμμετείχαν 20 εκπαιδευόμενοι, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και πολιτικό προσωπικό, από Γαλλία, Κίνα, Νιγηρία, Πακιστάν, Τυνησία και Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΚΕΕΥΕ ιδρύθηκε το 1998 ως Οργανική Μονάδα του ΓΕΕΘΑ, πάνω στα πρότυπα λειτουργίας και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, και αποτελεί ένα από τα 26 διεθνώς αναγνωρισμένα Κέντρα Εκπαίδευσης των λεγόμενων «ειρηνευτικών επιχειρήσεων», όπως προσχηματικά χαρακτηρίζονται τις περισσότερες φορές οι πολύμορφες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η παρουσία στρατιωτικών στελεχών ως «παρατηρητών» σε συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, που τα ίδια τα ιμπεριαλιστικά κέντρα υποδαύλισαν για προώθηση θέσεων και συμφερόντων τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραπέρα ενίσχυση της διασύνδεσης με ΗΠΑ(20/6/2017)
ΝΑΤΟική άσκηση στο στρατηγείο Τυρνάβου(9/12/2014)
Αλλο ένα σχολείο στα πρότυπα και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ(20/11/2014)
Εκπαίδευση για διοχέτευση της ΝΑΤΟικής προπαγάνδας σε ζώνες επιχειρήσεων(27/9/2014)
Νέα άσκηση που «ακουμπά» στα πλευρά της Ρωσίας(14/6/2014)
Στο "ρυθμό" του ΔΝΤ(23/4/1997)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org