Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Διαβεβαιώσεις ότι θα συνεχιστούν οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις

Συνέχεια στην αποπροσανατολιστική για το λαό συζήτηση για το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΝΤ πριν τη λήξη του «προγράμματος στήριξης», η οποία παρουσιάζεται ως το «τέλος των μνημονίων», έδωσε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος. Την ίδια ώρα, βέβαια, δεν παραλείπει να διαβεβαιώσει το κεφάλαιο ότι θα συνεχίσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται, για να διασφαλίσει την κερδοφορία του στις νέες συνθήκες.

Προεξοφλώντας την ολοκλήρωση του περιλάλητου προγράμματος προσαρμογής, ο Ευ. Βενιζέλος κάλεσε «να οργανώσουμε την εποχή μετά το μνημόνιο, την εποχή μετά την τρόικα, την εποχή της επανόδου της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα». Η οποία κανονικότητα, όμως, όπως και ο ίδιος έχει παραδεχτεί κατά καιρούς, περιλαμβάνει μνημόνια διαρκείας και ενισχυμένη εποπτεία σε όλα ανεξαιρέτως τα κράτη - μέλη, με διαδικασίες όπως το διαβόητο «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο».

«Εχω μιλήσει πολλές φορές για την ανάγκη να φύγουμε από το καθεστώς του Μνημονίου και της τρόικας, γιατί τώρα μπορούμε πια να λύσουμε τα προβλήματά μας μέσα από τις υπάρχουσες πάγιες διαδικασίες της ΕΕ, μέσα από μηχανισμούς όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (το ESM) και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και, φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι η παρουσία του ΔΝΤ στην καρδιά της Ευρωζώνης ήταν κάτι έκτακτο και παροδικό, δεν μπορεί να συνεχίζεται επί μακρόν» συνέχισε στο ίδιο πνεύμα ο Ευ. Βενιζέλος, αν και αναγνώρισε ότι για την ώρα δεν έχει ζητηθεί ακόμη η αποχώρηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ.

Προς τούτο ζήτησε πρώτα «τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων», παραπέμποντας στην «ελάφρυνση» του κρατικού χρέους, η οποία θα απελευθερώσει πρόσθετα κεφάλαια για την παραπέρα πολύμορφη στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων.

Για να πείσει τους «εταίρους» να κινηθούν σε μια τέτοια κατεύθυνση, ο Ευ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να θυμίσει τα «διαρθρωτικά επιτεύγματα» της κυβέρνησης. «Μην ξεχνάμε τι έχει γίνει έως τώρα, όλα αυτά τα χρόνια σε μεγάλους τομείς, όπως είναι οι εργασιακές σχέσεις, το Ασφαλιστικό, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά, καθησυχάζοντάς τους, ταυτόχρονα, ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τις υποχρεώσεις της να προχωρήσει κι άλλες τέτοιες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «βεβαίως πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ