Κυριακή 29 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τι περιλαμβάνει η «μικρή ΔΕΗ»

Η «μικρή ΔΕΗ» θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια περίπου 2.318 MW. Στις μονάδες της θα απασχολούνται συνολικά 3.000 από τους σημερινούς υπαλλήλους της ΔΕΗ ΑΕ και θα πάρει από τη μητρική εταιρεία πελατολόγια με 2 εκατ. καταναλωτές, οικιακούς και βιομηχανικούς. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η περιουσία της νέας εταιρείας θα δημιουργηθεί από τη «ΔΕΗ ΑΕ, με εισφορά στη νέα εταιρεία ποσοστού που προσεγγίζει το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ ΑΕ και της πελατειακής της βάσεως».

Συγκεκριμένα, στη «μικρή ΔΕΗ» παραχωρούνται:

  • Οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο λιγνίτη ΑΗΣ Αμύνταιο Ι και ΙΙ, ισχύος 600 MW και ΑΗΣ Μελίτη Ι, ισχύος 330 MW, καθώς και άδεια ηλεκτροπαραγωγής ΑΗΣ Μελίτη ΙΙ, ισχύος 450 MW. Επιπλέον, παραχωρούνται τα δικαιώματα εκμετάλλευσης επτά ορυχείων λιγνίτη και συγκεκριμένα σε Αμύνταιο και Λακκιά, Κλειδί, Λόφων Μελίτης, Κομνηνών Ι και ΙΙ και Βεύης.
  • Οι υδροηλεκτρικές μονάδες ΥΗΣ Πλατανόβρυσης, ισχύος 116 MW, ΥΗΣ Θησαυρού, ισχύος 384 MW, ΥΗΣ Αγρας, ισχύος 50 MW, ΥΗΣ Εδεσσαίου, ισχύος 19 MW, ΥΗΣ Πουρνάρι I και II, συνολικής ισχύος 334 MW και τέλος η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο ΑΗΣ Κομοτηνής, ισχύος 458 MW.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org