Κυριακή 29 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασάπισε

«Η συμβολή του εμπορίου ναρκωτικών και της πορνείας στο ΑΕΠ της Ολλανδίας υπολογίζεται στο 0,4%, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας. Οι σχετικές εκτιμήσεις έγιναν βάσει των νέων ευρωπαϊκών οδηγιών. Αυτές υπαγορεύουν στα κράτη - μέλη της ΕΕ να συνυπολογίσουν στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν τους και τις εν λόγω δραστηριότητες. Στην Ολλανδία το εμπόριο ναρκωτικών και η πορνεία συνεισφέρουν με 2,5 δισ. ευρώ το χρόνο στο ΑΕΠ. Το μερίδιό τους είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της κατανάλωσης τυριού. Στην περίπτωση της Βρετανίας, το μερίδιο των δύο δραστηριοτήτων εκτιμάται στο 1% του ΑΕΠ. Κατά τις επίσημες εκτιμήσεις, οι εν λόγω παράνομες πηγές εσόδων - πορνεία και ναρκωτικά - προσέθεσαν στα δημόσια ταμεία περί τα 10 δισ. στερλίνες το 2009, το οικονομικό έτος που μελετά το Γραφείο Στατιστικής της χώρας (ΟΝS). Τα σχετικά αναφέρονται σε δημοσιεύματα των Financial Times» («Καθημερινή»). Επικερδείς μπίζνες για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που η ΕΕ συνυπολογίζει στο ΑΕΠ των κρατών - μελών ενισχύοντας την ανάπτυξή τους. Σπρώχνοντας στο θάνατο τους νέους και στη σάπια ζωή τις γυναίκες. Αδίστακτοι οι καπιταλιστές. Εξαρτημένους ανθρώπους φτιάχνουν, με σάπιες αξίες. Το σύστημα παρασάπισε!

Πλυντήριο!

«Ακουσα να δίνουν όρκους αγώνα αυτοί που πήραν δάνειο απ' τη διοίκηση της ΔΕΗ για να κάνουν συνέδριο και να εγκρίνει η ΓΕΝΟΠ τη διάσπαση της ΔΕΗ», αλλά «οι άνθρωποι αλλάζουν» (Φλώρα Παπαδέδε, μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ).«Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του, πρέπει να γυρίσουμε σελίδα χωρίς να βάζουμε κάτω από το χαλί όσα οδήγησαν ως εδώ, δεν μπορούμε να είμαστε αριστεροί μόνο στη φρασεολογία, χρειάζονται πράξεις, δεν είναι δυνατόν ένα συνδικαλιστικό κίνημα να μπαίνει σε λογικές συνδιαχείρισης» (Γιώργος Μπίτζας, εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων της ΔΕΗ). Αποσπάσματα από παρεμβάσεις δύο συνδικαλιστών στη φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ, που ταυτόχρονα δήλωσαν συμμετοχή και στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί μ' αυτούς που έβαλαν πλάτες στην ως τώρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Και έχουν βάλει όλοι, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, το «ΕΜΕΙΣ» (συνδικαλιστές πρώην ΠΑΣΚΕ υπό τον Φωτόπουλο που νταλαβερίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ), όλα τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Κατσέλη, Βουδούρης, Τζάκρη κλπ.). Ολων αυτών τις αμαρτίες ξέπλυναν και οι «αριστεροί» συνδικαλιστές, και οι «αριστεροί» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Θέλουν χαλάρωση!

«Ενας κόσμος χωρίζει την Ελλάδα από τον Καναδά. Κοινό σημείο, ότι και οι δύο εφαρμόζουν προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η οικονομία του Καναδά θα αυξηθεί κατά 2,5% φέτος και 2,7% το 2015. Εν ολίγοις: Η εξάλειψη του ελλείμματος δεν αποκλείει την ανάπτυξη. Η Ελλάδα της βαθιάς ύφεσης και ασφυξίας, των ολοένα υψηλότερων φόρων, της έλλειψης λαϊκής αποδοχής για το πρόγραμμα, έχει πολλά να μάθει. Και αν εμείς οι Ελληνες δεν γνωρίζαμε τι έπρεπε να κάνουμε, η τρόικα δεν ήξερε;» («Καθημερινή», 27/6/2014).

Παρέμβαση που βάζει ζήτημα ανάγκης δημοσιονομικής χαλάρωσης. Οχι για να λυθούν λαϊκά προβλήματα, αλλά για να δοθεί χρήμα στο κεφάλαιο για επενδύσεις. Και για να «βγουν λάδι» για τη βάρβαρη πολιτική τους, ενοχοποιούν την τρόικα και την ανύπαρκτη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, χειραγωγώντας το λαό.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org