Τετάρτη 25 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο Λάρισας

Κάλεσμα στους νέους της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις

Από τις συναυλίες στην κατασκήνωση στο 11ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που είχε γίνει, επίσης, στο Στόμιο
Από τις συναυλίες στην κατασκήνωση στο 11ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που είχε γίνει, επίσης, στο Στόμιο
Πολιτική ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κινητοποίηση στο ευρωστρατηγείο στη Λάρισα, ξενάγηση στο Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης στα Αμπελάκια, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τουρνουά ποδοσφαίρου και Beach Volley 3x3 και άλλες εκδηλώσεις περιλαμβάνει το 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που φέτος θα γίνει στις 4 - 6 Ιούλη, στο Στόμιο της Λάρισας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες, εκπρόσωποι της Οργάνωσης -Χρ. Κούβελας και Αχ. Σίμος, μέλη του Γραφείου του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας, Ξένια Βαγενά, στέλεχος της ΚΝΕ- κάλεσαν τους νέους της περιοχής να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Σημειώνοντας ότι στη Λάρισα εδρεύει το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ, το οποίο, με πρόταση της συγκυβέρνησης στην ΕΕ, ενεργοποιήθηκε για τον έλεγχο και τη διοίκηση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, τόνισαν πως η κόκκινη κατασκήνωση θα φιλοξενήσει χιλιάδες νέους και νέες από όλη την Ελλάδα, που θα ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ.

Ανέφεραν ότι ήταν το 1994 όταν οι νέοι Κομμουνιστές κατασκήνωσαν πρώτη φορά στο Στόμιο, την περίοδο που το ΝΑΤΟ και η ΕΕ ετοίμαζαν το ματοκύλισμα των βαλκανικών λαών και του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Το ίδιο έγινε το 2001 και το 2002, με την επέμβαση των ιμπεριαλιστών στο Αφγανιστάν και στη συνέχεια στο Ιράκ, αλλά και το 2005 που θα έμπαιναν σε εφαρμογή τα σχέδια για τη λειτουργία του ευρωστρατηγείου στη Λάρισα.

Επισημαίνοντας ότι για ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου, που φέτος δε θα πάει καθόλου διακοπές, το διήμερο της ΚΝΕ είναι μια διέξοδος, καθώς η συμμετοχή είναι συμβολική και μπορεί να συνδυάσει τη δράση, τη γνώση και την ψυχαγωγία, υπογράμμισαν την ανάγκη ο χώρος γύρω από το Δημοτικό Κάμπινγκ, που θα φιλοξενήσει το διήμερο, να αξιοποιηθεί για να καλύπτει δωρεάν τις ανάγκες για διακοπές, άθληση, ξεκούραση κάθε λαϊκής οικογένειας.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει:

Παρασκευή, 4 Ιούλη

17:00 Επίσκεψη στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο «Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 - 49»

21:00 Αφιέρωμα στη μουσική παράδοση της Θεσσαλίας, με τους Βασίλη Μπαλογιάννη (κλαρίνο), Κώστα Μπαλογιάννη (ακορντεόν), Λευτέρη Γάλλο (βιολί). Ο σύλλογος Ανατολιτών, «Ιωάννης ο Πρόδρομος», θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.

22:00 Ρεμπέτικο - Λαϊκό Γλέντι, με τους Φώτη Παπανικολάου (κιθάρα - τραγούδι), Γιάννη Σωτήρης (μπουζούκι), Ελισάβετ Ριζαργιώτη (τραγούδι), Δημήτρη Πατούλια (ακορντεόν - τραγούδι), Γιώργο Πατούλιας (κρουστά).

Σάββατο, 5 Ιούλη

11:00 Κινητοποίηση στο στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα

20:30 Πολιτική συγκέντρωση στο χώρο της κατασκήνωσης. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

21:30 Προβολή βίντεο για την αντι-ιμπεριαλιστική δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

21:40 Συναυλία με τους «Kollektiva». Τη συναυλία θα ανοίξει το μουσικό σχήμα «Εναλλάξ» (Λάρισα).

23:00 Λαϊκό - Ρεμπέτικο γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ (Θεσσαλονίκη).

Κυριακή, 6 Ιούλη αναχώρηση κατασκηνωτών

Κατά τη διάρκεια του Διημέρου θα διεξαχθούν τουρνουά ποδοσφαίρου 8x8 και μικτό τουρνουά (αντρών - γυναικών) Beach Volley 3x3. Για περισσότερες πληροφορίες για το διήμερο και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

  • Στο μεταξύ Οργανώσεις της ΚΝΕ προχωρούν σε δράσεις και εκδηλώσεις προπαγάνδισης του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου:

Αύριο, Πέμπτη, οι Οργανώσεις ΑΕΙ της Τομεακής Οργάνωσης Ροδόπης της ΚΝΕ οργανώνουν εκδήλωση στις 8 μ.μ., στην Παλιά Νομική, με ομιλητή τον Γ. Τριανταφυλλίδη, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Ροδόπης της ΚΝΕ.

Την Παρασκευή, 27 Ιούνη, η Τομεακή Οργάνωση Ξάνθης της ΚΝΕ οργανώνει εκδήλωση στις 9 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία, με ομιλητή τον Γ. Καρατσώκη, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Ξάνθης της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org