Κυριακή 6 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Χιλιάδες νέοι αντάμωσαν και διαδήλωσαν στη Θεσσαλία

Με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων από όλη τη χώρα και αιχμή την απαίτηση να σταματήσει η λειτουργία του πολεμικού Στρατηγείου της ΕΕ στη Λάρισα ολοκληρώνεται σήμερα το 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, στο Στόμιο.

Από την Παρασκευή το μεσημέρι οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, άρχισαν να καταφθάνουν στο χώρο της κατασκήνωσης. Εκεί τους περίμενε η «κόκκινη» πολιτεία που είχε ετοιμάσει η Οργάνωση Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ στην παραλία στο Στόμιο, δίπλα από το χώρο του δημοτικού κάμπινγκ. Τα τραπεζάκια και τα μπαρ, η σκιά στους χώρους που στήθηκαν οι σκηνές, το βιβλιοπωλείο με τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», όλα ήταν έτοιμα να υποδεχθούν τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ.

Τη βοήθειά τους στην προετοιμασία του χώρου πρόσφεραν οι εργαζόμενοι του δημοτικού κάμπινγκ, ενώ οι κάτοικοι του χωριού είδαν πολύ θετικά την παρουσία της ΚΝΕ και τη φροντίδα για το χώρο, από την καθαριότητα μέχρι την ηλεκτροδότησή του.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Στόμιο και τα γύρω χωριά πήραν πρωτοβουλίες με αφορμή το Διήμερο, οργάνωσαν συσκέψεις με τους επαγγελματίες, τους πολιτιστικούς και μορφωτικούς συλλόγους της περιοχής. Σε αυτές συζητήθηκε το περιεχόμενο των εκδηλώσεων, το πρόγραμμα του Διημέρου. Μάλιστα, ο σύλλογος από το κοντινό χωριό Ανατολή αποφάσισε να συμμετάσχει και ο ίδιος, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς την Παρασκευή το βράδυ.

Από τις εκδηλώσεις δεν έλειψαν το κέφι και η διασκέδαση, ο χορός και το γλέντι, οι αθλητικές δραστηριότητες, ενώ οργανώθηκαν και μαθήματα παραδοσιακών χορών. «Αγωνίσου! Κάνε τον αθλητισμό κομμάτι της ζωής σου», έγραφε ένα από τα πολλά πανό στην κατασκήνωση και τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ φρόντισαν να το κάνουν πράξη. Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 24 ομάδες είχαν δηλώσει συμμετοχή στο τουρνουά ποδοσφαίρου 8χ8.

Η ιστορία της περιοχής του Κισσάβου και των γύρω χωριών, στενά συνδεδεμένη με την πάλη του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, αναδείχθηκε επίσης μέσα από την επίσκεψη στο χωριό Αμπελάκια. Αποτελεί έναν ακόμα λόγο για τον οποίο ο λαός και η νεολαία δεν θα επιτρέψουν να γίνει ορμητήριο των ιμπεριαλιστών και των πολέμων τους, όπως συμβαίνει σήμερα με την επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Αυτή η απαίτηση σηματοδότησε και τη διαδήλωση του Διημέρου στη Λάρισα, στο Στρατηγείο της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ