Τρίτη 3 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σχεδιάζουν «εθελούσιες» απολύσεις στα ΕΑΣ

Να αντισταθούν στα σχέδια συρρίκνωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) από την κυβέρνηση και την ΕΕ, που επιχειρείται μέσω και της μείωσης του προσωπικού, καλεί τους εργαζόμενους με ανακοίνωσή της η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα».

Με τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση και η οποία παρουσιάστηκε σαν μέρος της συμφωνίας με την τρόικα, τα ΕΑΣ θα διασπαστούν σε δύο τμήματα, το πολιτικό και το στρατιωτικό. Στο πολιτικό, θα περάσουν οι θυγατρικές των ΕΑΣ, η Ηλεκτρομηχανική Κύμης και η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, οι οποίες θα ενταχθούν σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Στο στρατιωτικό, θα περάσουν τα πέντε εργοστάσια που παράγουν όπλα και πυρομαχικά. Τα εργοστάσια αυτά βρίσκονται στις περιοχές: Λαύριο, Μάνδρα, Ελευσίνα, Αίγιο και Υμηττό. Από αυτά - σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε η εργοδοσία - θα κλείσουν τα δύο (γίνεται λόγος για Μάνδρα και Ελευσίνα). Ακόμα, στο στρατιωτικό σκέλος προβλέπεται η μείωση του προσωπικού, ώστε να μείνουν μόνο 500 εργαζόμενοι από τους κατ' εκτίμηση 750.

Στο πλαίσιο αυτό, η εργοδοσία των ΕΑΣ, τρεις μέρες μετά τις εκλογές, κάλεσε τα επιχειρησιακά σωματεία των πέντε εργοστασίων για να τους ενημερώσει για την προώθηση προγράμματος «εθελούσιας εξόδου», μέσω του οποίου θα γίνει η μείωση του προσωπικού. Η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» καλεί τους εργαζόμενους να πουν «όχι» στο πρόγραμμα των «εθελούσιων» απολύσεων και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ