Τρίτη 3 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Καταγγέλλουν το χάρισμα εργοδοτικών οφειλών στα Ταμεία

Τη σχετική τροπολογία υπερψήφισαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών»

Την τροπολογία με την οποία χαρίζονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις (Νεώριο της Σύρου και εργολάβους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης) καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδος.

Σύμφωνα με την τροπολογία, στο Νεώριο Σύρου χαρίζονται 7,5 εκατ. ευρώ, για την είσπραξη των οποίων δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για μετά το 2017, οπότε εκπνέει η ρύθμιση των χρεών της εταιρείας προς τα ασφαλιστικά Ταμεία. Αλλα πέντε εκατ. ευρώ ζημιά θα προκαλέσει στα Ταμεία η ρύθμιση για τους μεγαλοεργολάβους της Ζώνης. Την κατάπτυστη τροπολογία υπερψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών».

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου σημειώνει μεταξύ άλλων: «Τα χρήματα αυτά αφορούν ποσά, τα οποία έχουν παρακρατηθεί από τους εργαζόμενους τα προηγούμενα χρόνια και αποτελούν ασφαλιστικές εισφορές, αλλά δεν έχουν καταβληθεί στα Ταμεία. Η τροπολογία αυτή βέβαια είναι συνέχεια πολλών άλλων παρόμοιων που έχουν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια και που φυσικά δεν αφορούν μόνο το δικό μας κλάδο.

Την ίδια ώρα, όμως, που τα κόμματα αυτά (που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ) χαρίζουν με περίσσιο κουβαρντά τα χρήματά μας στην εργοδοσία, η κυβέρνηση έχει αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησής μας από τα 60 στα 62, αρνείται να σφραγίσει τα βιβλιάρια ασθενείας των ανέργων, κατακρεουργεί κύριες και επικουρικές συντάξεις, μας βομβαρδίζει με απανωτά χαράτσια στην Υγεία. Κι όλα αυτά γιατί τα Ταμεία δεν έχουν λεφτά.

Περισσεύει η υποκρισία όλων αυτών που υπηρέτησαν και υπηρετούν τις πολιτικές της ΕΕ για διάλυση της Ναυπηγικής Βιομηχανίας, όταν υποστηρίζουν ότι χαρίζουν στους εργοδότες τα χρήματά μας, τον ιδρώτα μας, την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, τις συντάξεις μας, για να σώσουν τη Ναυπηγική Βιομηχανία και να φέρουν δήθεν δουλειές και ανάπτυξη. Είναι ψεύτες».

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Σημειώνει μεταξύ άλλων: «Με περισπούδαστο ύφος μας λένε ότι το ασφαλιστικό σύστημα δεν αντέχει, τη στιγμή που ξέρουμε πόσα δισ. το χρόνο στοιχίζουν στα Ταμεία άλλες λεηλασίες από κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες, έρχονται οι διάφορες "ρυθμίσεις" (δωράκια τα λέμε εμείς) να μεγαλώσουν τα ελλείμματα τόσο στο ΙΚΑ όσο και στα επικουρικά Ταμεία.

Καταγγέλλουμε αυτές τις πολιτικές εξυπηρέτησης του κεφαλαίου και των μεγαλοεργοδοτών και καλούμε τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους σε κοινό μέτωπο κατά των πολιτικών αυτών και των στηριγμάτων τους. Ραντεβού στις 19/6/2014, στη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα. Ολοι στους δρόμους του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ