Τρίτη 3 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Συνεχίζουν την απεργία στη «Γενική Ανακύκλωση»

Απόφαση για επίσχεση εργασίας πήραν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο μετάλλου, της ίδιας ιδιοκτησίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα μηνών

Συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «SPIDER Γενική Ανακύκλωση ΑΕ» στα Γιάννενα. Οι εργαζόμενοι απεργούν από την περασμένη Τετάρτη, διεκδικώντας την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, την καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, την τήρηση μέτρων προστασίας και ασφάλειας και την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Χτες, οι εργαζόμενοι στη «Γενική Ανακύκλωση» έκαναν κινητοποίηση έξω από τη μεταλλοβιομηχανία «SPIDER», της ίδιας ιδιοκτησίας, μαζί με τους εργαζόμενους σε αυτήν. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο μετάλλου αποφάσισαν να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας, καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα περίπου 10 μηνών.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού και η Επιτροπή Εργαζομένων στη «Γενική Ανακύκλωση», σε ανακοίνωσή τους, σημειώνουν: «Η εργοδοσία της Spider δείχνει το δρόμο σε όλους τους εργοδότες της περιοχής. Εχει αφήσει απλήρωτους για μήνες τους εργάτες στο εργοστάσιο της Μεταλλουργίας, τους οδηγούς της συλλογής απορριμμάτων, τους εργάτες της ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο. Πρόκειται για την ίδια εργοδοσία που μετέφερε το εργοστάσιο κατασκευής κάδων από τα Γιάννενα στη Σερβία, γιατί εκεί είναι πιο φτηνά τα μεροκάματα. Τώρα δίνει αναγκαστικές άδειες στους εργαζόμενους γιατί έπεσε η δουλειά, άνοιξε το δρόμο για την ανεργία για να εξασφαλίσει τα κέρδη της. Να ποιος κλείνει τα εργοστάσια, ποιος αφήνει άνεργους και νηστικούς τους εργάτες!».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα εργοστάσια της ΒΙΠΕ, όλους τους χώρους δουλειάς να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Να στηρίξουν αυτό τον αγώνα. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στους μεγαλοεπιχειρηματίες, την κυβέρνηση και την ΕΕ που τους υπηρετούν. Οι εργαζόμενοι ενωμένοι, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα τους και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπορούν να στέλνουν μήνυμα αντίσταση και αντεπίθεσης. Η νίκη θα είναι δύσκολη μα θα είναι δική μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ