Τρίτη 2 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Συμπαράσταση από το ταξικό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου

Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΕΑΣ - με μπροστάρη τις ταξικές δυνάμεις - έξω από το υπουργείο Οικονομικών
Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΕΑΣ - με μπροστάρη τις ταξικές δυνάμεις - έξω από το υπουργείο Οικονομικών
Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης και παραστάσεις διαμαρτυρίας στα κυβερνητικά υπουργεία. Οι ταξικές δυνάμεις που δρουν στο χώρο, πρωτοστατούν στον αγώνα των εργαζομένων και τους καλούν να προχωρήσουν στο συντονισμό και σε ενιαίο μέτωπο πάλης με όλες τις ΔΕΚΟ και το ταξικό εργατικό κίνημα για την ανατροπή της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων, των απολύσεων, της κατάργησης μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Χτες, οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, απαιτώντας να μην ιδιωτικοποιηθεί η εταιρεία. Εκεί, είχαν συνάντηση με τον Ηλ. Πλασκοβίτη, γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος - όπως σημείωσαν στο «Ριζοσπάστη» συνδικαλιστές του χώρου - ήταν ξεκάθαρος: Ο νόμος έχει ψηφιστεί και η ιδιωτικοποίηση των ΕΑΣ θα προχωρήσει κανονικά χωρίς καμιά εξαίρεση. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και σήμερα τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, αυτή τη φορά στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Να σημειωθεί πως μετά από δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Π. Μπεγλίτη, έγινε ξεκάθαρο πως θα κλείσουν τρία εργοστάσια των ΕΑΣ (Υμηττός, Μάνδρα, Ελευσίνα) και θα παραμείνουν μόνο τα εργοστάσια σε Λαύριο και Αίγιο, ενώ οι εργαζόμενοι που θα «περισσέψουν» από αυτήν τη δραστική συρρίκνωση, αν δε μεταταχθούν, θα υπαχθούν σε καθεστώς «μισθωτής εφεδρείας».

Από εκεί και πέρα, με χτεσινή ανακοίνωσή του, το ταξικό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζομένων και σημειώνει: «Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, απαιτεί τα ΕΑΣ να παραμείνουν 100% στο Δημόσιο, να αναπτυχθούν με βάση τις ανάγκες άμυνας της χώρας, να προσληφθεί το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό, για τη συντήρηση, λειτουργία και φύλαξη των εγκαταστάσεων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ