Τρίτη 3 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα

Η ανακούφιση των ανέργων και το Ασφαλιστικό ανάμεσα στα κεντρικά μέτωπα πάλης

Τις εξελίξεις μετά τις εκλογές και τον προγραμματισμό δράσης συζήτησε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Στη συνεδρίαση έγινε ανασκόπηση των βασικών μέτρων που έχουν ψηφιστεί και μπαίνουν άμεσα σε εφαρμογή, κύρια σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά, όπως και των μέτρων που προγραμματίζεται να συζητηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Εκτιμήθηκε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα και ο συσχετισμός δύναμης που έχει διαμορφωθεί δεν προμηνύει τίποτα θετικό για τη ζωή της εργατικής τάξης και ότι είναι επιτακτική ανάγκη με την πάλη του να καθορίσει ο λαός τις εξελίξεις. Στη βάση αυτή, αποφασίστηκε η δράση του ΕΚΛ να εστιάσει στα εξής μέτωπα:

  • Στη λήψη μέτρων ανακούφισης των ανέργων και περιορισμού της ανεργίας. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Τρίτη 3 Ιούνη, στις 12 το μεσημέρι, η διοίκηση του ΕΚΛ θα δώσει συνέντευξη Τύπου για τις θέσεις του ταξικού κινήματος. Την Παρασκευή 6 Ιούνη, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιήσει παράσταση στον ΟΑΕΔ, ενώ σε συνεργασία με τις Λαϊκές Επιτροπές θα οργανώσει συσκέψεις σε συνοικίες για το πρόβλημα της ανεργίας, με στόχο να συγκροτηθούν επιτροπές ανέργων.
  • Στην υπεράσπιση και υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, την πληρωμή δεδουλευμένων, την υπεράσπιση των εργασιακών σχέσεων.
  • Στην υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Υγείας, καθώς και για δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους.
  • Στο δικαίωμα των εργατικών οικογενειών στις διακοπές. Το ΕΚΛ θα διεκδικήσει από την Περιφέρεια και την κυβέρνηση κάμπινγκ και δωρεάν κατασκηνώσεις για νέους και εργαζόμενους.
  • Στην αντιμετώπιση των αντιλαϊκών πολιτικών, που περνούν μέσα από την Περιφέρεια και τους δήμους. Το ΕΚΛ θα διεκδικήσει μειώσεις ή κατάργηση δημοτικών τελών και φόρων, μέτρα για σίτιση ανέργων και μαθητών, στέγαση αστέγων κ.ά.
  • Στην ειρήνη, ενάντια σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Μέσα απ' αυτή τη δράση, τονίστηκε, σταθερή επιδίωξη θα είναι το δυνάμωμα των σωματείων, η οργάνωση των εργαζομένων, η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος και το βάθεμα της συμμαχίας με τους μικρούς ΕΒΕ και τους αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ