Τρίτη 3 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να αποκρούσουμε τα σχέδια για Ασφαλιστικό και συντάξεις

Καλεί τα σωματεία να συμμετάσχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων, στις 19 Ιούνη, στην Αθήνα

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ με αιχμή το Ασφαλιστικό
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ με αιχμή το Ασφαλιστικό
Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία να στηρίξουν την πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώνουν την Πέμπτη, 19 Ιούνη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, με κεντρικό σύνθημα «Οχι στη μείωση των συντάξεων». Στη συγκέντρωση καλούν οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ. Αντιδρούν στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων, από την 1η Ιούλη, καθώς και στις νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις που θα τεθούν σε εφαρμογή από την αρχή του επόμενου χρόνου.

Για τα ζητήματα της Ασφάλισης και των συντάξεων, όπως και για τα άλλα μέτωπα πάλης, θα συνεδριάσει σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Να μην περάσει η νέα αντιασφαλιστική θύελλα! Οι αντιδραστικές παρεμβάσεις του κεφαλαίου και της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό δεν έχουν τελειωμό! Η νέα αντιασφαλιστική επίθεση έχει στόχο τις συντάξεις, την Ασφάλιση, την Υγεία - την περίθαλψη, την προστασία από εργατικό ατύχημα. Ταυτόχρονα, ετοιμάζουν γενική επίθεση στα επιδόματα ανεργίας, στέγης - κατοικίας, στις συντάξεις και στα επιδόματα αναπηρίας.

-- Από τον Ιούλη έρχεται νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις. Ετοιμάζουν την πλήρη κατάργησή τους.

-- Από το Γενάρη, έρχεται νέο χτύπημα στις κύριες συντάξεις. Θέλουν να μας σπρώξουν στην ιδιωτική ασφάλιση, να μην παρέχει το κράτος καμία εγγύηση και προστασία. Ηδη τα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών καιροφυλακτούν. Ανοίγονται μπροστά τους νέοι δρόμοι κερδοφορίας στις πλάτες των εργαζομένων.

Η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα είναι ενιαία. Η ίδια πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που τσακίζει τους μισθούς μας σήμερα, βάζει τις βάσεις για να τσακίσει και τις συντάξεις μας στο μέλλον. Επιδιώκουν να γίνει ατομική υπόθεση του καθένα η σύνταξη. Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι που εργάζονται σήμερα με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε part time, σε κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, όσοι βρίσκουμε δουλειά στη χάση και στη φέξη, δε θα έχουμε στον ήλιο μοίρα αν δεν βάλουμε ισχυρά εμπόδια στις ανατροπές που ετοιμάζουν».

Αγώνας σε κάθε τόπο δουλειάς

Σε άλλο σημείο, το ΠΑΜΕ τονίζει: «Μόνο με αγώνα μπορούμε να σταματήσουμε την αντιασφαλιστική επέλαση που έρχεται. Ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, που θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και Περίθαλψης, δεν μπορεί να υπάρξει σε αυτό το σύστημα που αφαιρεί αυτές τις δυνατότητες, στο σύστημα που σαπίζει.

Απαιτείται σύγκρουση και πάλη, είναι θέμα συσχετισμού δύναμης η απόκρουση της αντιασφαλιστικής επέλασης, η επιβολή μέτρων που θα προκαλούν ανάσχεση στην επίθεση. Η επίθεση στο Ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους. Αφορά όλους τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία. Είναι υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να ανακόψει την επίθεση, να προτείνει και να επιβάλει άμεσα μέτρα.

Χρειάζεται αγώνας σε κάθε τόπο δουλειάς, συζήτηση στους εργατικούς χώρους για τους σχεδιασμούς στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Αγώνας με προσανατολισμό απέναντι στην κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία, συνεχής με διάρκεια.

Η προστασία της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων πρέπει να ενταχθεί στην οργάνωση της αντεπίθεσης για ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Εχουμε καθήκον και υποχρέωση απέναντι στις ζωές μας, στο μέλλον των παιδιών μας αλλά και για τις ζωές των παππούδων μας, να αντισταθούμε στην εξαθλίωση. Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και κεφάλαιο να διαλύσουν και την Κοινωνική Ασφάλιση. Να μην επιτρέψουμε άλλη επιδείνωση στη ζωή μας!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναγερμός ενάντια στο νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα(3/8/2021)
Κινητοποίηση για την Κοινωνική Ασφάλιση(27/6/2013)
Τα συμφέροντα του κεφαλαίου ναρκοθέτησαν το Ασφαλιστικό(7/6/2012)
Για δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια(2/7/2008)
Αύριο η κινητοποίηση των ΕΒΕ(6/3/2007)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org