Τρίτη 3 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο η έκτακτη Συνέλευση στην ΕΒΓΑ

Κάλεσμα του σωματείου στους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Εκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 4 Ιούνη, με στάση εργασίας την ίδια μέρα από τη 1 μ.μ. έως τις 3 μ.μ., πραγματοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΒΓΑ. Οι εργαζόμενοι θα συζητήσουν για το πλαίσιο διεκδικήσεων, το οποίο περιλαμβάνει: Επαναφορά με αναδρομική ισχύ των μισθών και ημερομισθίων και επιδομάτων όπως είχαν στις 30-9-2013. Εφαρμογή των παροχών που έχουν περικοπεί και είναι στον κανονισμό εργασίας. Εφαρμογή και καταβολή του επιδόματος 4ετίας με αναδρομική ισχύ. Υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Με ανακοίνωσή του, το σωματείο απευθύνεται στους εργαζόμενους της ΕΒΓΑ που απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τους καλεί να συμμετάσχουν στη συνέλευση και να στηρίξουν τις αποφάσεις της. «Εχεις συμφέρον να παλέψεις για να υπάρξει κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία όχι μόνο εξασφαλίζει το κατώτερο μεροκάματο αλλά και μια σειρά άλλα δικαιώματα όπως επιδόματα τριετιών, γάμου, τέκνων, τα επιδόματα λοχείας, το ύψος του ποσού επιδόματος για τους ανέργους, το ύψος του ποσού της σύνταξης, το βιβλιάριο ασθενείας, τα επιδόματα δώρων και αδείας κ.ά.

Σας θέλουν ως απεργοσπαστικό μηχανισμό ενάντια στο σωματείο και στους υπόλοιπους συναδέλφους, όπως στις κινητοποιήσεις του Οκτώβρη - Νοέμβρη 2013 που σας χρησιμοποίησαν και όταν έλαβαν τέλος οι κινητοποιήσεις, σας απέλυσαν. Τελευταία, στην προσπάθεια της εργοδοσίας να περάσει ατομικές συμβάσεις, σας έστρεψε εναντίον του αγώνα και σε πολλές των περιπτώσεων των μανάδων και πατεράδων σας. Γυρίστε τους την πλάτη, αποκαλύψτε τους, μόνο έτσι θα τους απομονώσετε», σημειώνεται μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ