Τρίτη 13 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Περισσότερα θα πληρώνουν οι άρρωστοι για εξετάσεις

Με νέες «συνταγογραφικές οδηγίες» και «πρωτόκολλα» στη διάγνωση και τη θεραπεία επιχειρεί η κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική των άγριων περικοπών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που θα οδηγήσουν σε νέα - πρόσθετα χαράτσια για τους αρρώστους.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, μετά τη χτεσινή συνάντηση με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ιδιωτικών και διαγνωστικών εργαστηρίων. Στη συνάντηση μετείχαν ο υφυπουργός Αντώνης Μπέζας και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός.

Οι ιδιώτες πάροχοι Υγείας που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ξεκίνησαν από χτες επίσχεση εργασίας για την καταβολή παλιών χρεών - που είναι 700 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον Αντώνη Μπέζα. Σήμερα θα γίνει νέα συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών φορέων Υγείας.

Από τις δηλώσεις του υπουργού προκύπτει ότι, με τη συνδρομή της ηγεσίας του ΠΙΣ, θα διατυπωθούν νέες συνταγογραφικές οδηγίες, οι οποίες θα ενσωματωθούν στο «σύστημα της ΗΔΙΚΑ και θα ξέρει ο πάροχος ότι αυτές τις εξετάσεις και με αυτά τα βήματα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ και άρα από εκεί και πέρα θα μπορεί να ενημερώνει ότι η τάδε εξέταση, αν δεν έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες, δεν μπορεί να καλυφθεί, ώστε να μην υπάρχει αυτό το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης όπως ισχύει σήμερα».

Δηλαδή, ό,τι δεν καλύπτεται θα πληρώνεται εξ ολοκλήρου από την τσέπη του αρρώστου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αδηλο το μέλλον των μονάδων του ΕΟΠΥΥ (2014-02-25 00:00:00.0)
Στις ΥΠΕ οι μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ (2014-02-21 00:00:00.0)
Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ (2013-12-18 00:00:00.0)
Η υποχρηματοδότηση εκτινάσσει το έλλειμμα σε 1,2 δισ. ευρώ (2013-06-13 00:00:00.0)
Από την τσέπη όλες οι παρακλινικές εξετάσεις (2012-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ