Τρίτη 13 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»
«Πάγωσαν» το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας

Να «παγώσει» το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, το οποίο σκόπευε να θέσει άμεσα σε εφαρμογή, ανάγκασαν την εργοδοσία οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Καρφούρ - Μαρινόπουλος». Μπροστά στην αντίδραση των εργαζομένων και την απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου να απαντήσει με 24ωρη απεργία, οι εκπρόσωποι της εταιρείας απέσυραν το μέτρο.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου αποφάσισε να ανακαλέσει την απεργιακή κινητοποίηση που είχε προκηρύξει για την Πέμπτη 15/5. Στη Γενική Συνέλευση που έκαναν την Κυριακή, οι εργαζόμενοι δήλωσαν πως παραμένουν σε ετοιμότητα και εξουσιοδότησαν τη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου να πάρει νέα απόφαση για απεργία, σε περίπτωση που η εργοδοσία επαναφέρει το ζήτημα της εκ περιτροπής εργασίας.

Με τις τοποθετήσεις τους εξέφρασαν την ανησυχία τους για την περικοπή των επιδομάτων, τη συρρίκνωση των μισθών και τις απλήρωτες υπερωρίες. Αποφάσισαν ακόμα να συνεχίσουν να παλεύουν για την επαναφορά των επιδομάτων, τα οποία έχει περικόψει η εργοδοσία, για την επαναφορά της κλαδικής Σύμβασης στα επίπεδα που βρισκόταν το 2009, πριν δηλαδή από τις μειώσεις που υπέγραψε η Ομοσπονδία, και την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές τους ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ