Τρίτη 13 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Πετυχημένη η διάσκεψη με τα αραβικά συνδικάτα

Ολοκληρώθηκαν χτες οι εργασίες, που φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα

Από τις εργασίες της διάσκεψης
Από τις εργασίες της διάσκεψης
Ολοκληρώθηκαν χτες οι εργασίες της διήμερης διάσκεψης που διοργάνωσε η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) στην Αθήνα, με θέμα: «Οι εξελίξεις στον αραβικό κόσμο και οι επιπτώσεις τους στους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα. Ο ρόλος του ταξικού εργατικού κινήματος».

Στη διάσκεψη συμμετείχαν 39 συνδικαλιστές από 18 χώρες του αραβικού κόσμου. Την εισήγηση έκανε ο γενικός γραμματέας της ΠΣΟ, Γιώργος Μαυρίκος, ο οποίος κάλεσε τους συνδικαλιστές να συνεισφέρουν με τις θέσεις και τις προτάσεις τους στο τελικό Σχέδιο Δράσης της ΠΣΟ για τον αραβικό κόσμο.

Μεταξύ άλλων, ο Γ. Μαυρίκος είπε στην ομιλία του: «Αυτήν την περίοδο είναι προτεραιότητα για το αραβικό συνδικαλιστικό κίνημα να αντισταθεί στη βρώμικη, συκοφαντική και διασπαστική τακτική της ITUC (σ.σ. πρόκειται για την Διεθνή Συνομοσπονδία Συνδικάτων, που είναι ιμάντας της γραμής των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στο παγκόσμιο συνδικαλιστικό κίνημα) σε βάρος των Αράβων εργαζομένων, των αγωνιστικών συνδικάτων, σε βάρος της ICATU (International Confederation of Arab Trade Unions - Διεθνής Συνομοσπονδία των Αραβικών Συνδικάτων).

Μέσα από τις συκοφαντίες, τη διασπαστική τακτική και τις αντισυνδικαλιστικές πρακτικές, η ηγεσία της ITUC προσπαθεί να διαλύσει το συνδικαλιστικό κίνημα σε όλες τις αραβικές χώρες και να κατασκευάσει "ανεξάρτητες" μαριονέτες - συνδικάτα, συνδικάτα μικρά, "κίτρινα", πουλημένα.

Στόχος της συνδικαλιστικής μας συνάντησης είναι να κάνουμε έναν απολογισμό για τα χρόνια που πέρασαν, να κάνουμε κριτική και αυτοκριτική και κυρίως να αποφασίσουμε όλοι μαζί για ένα πρόγραμμα δράσης για την περίοδο 2014 - 2015. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η συνάντησή μας, οι συζητήσεις μας και οι αποφάσεις μας θα δυναμώσουν την παρουσία της ΠΣΟ στα συνδικάτα των χωρών σας και στην ευρύτερη περιοχή.

Οι σχέσεις της ΠΣΟ με τους λαούς σας και την εργατική τάξη στον αραβικό κόσμο είναι βαθιές, στέρεες και ειλικρινείς. Σας καλούμε όλους να δράσουμε, να πάρουμε πρωτοβουλίες, να κάνουμε πράξη το Πρόγραμμα Δράσης αυτό και ταυτόχρονα να πάρουμε ενεργά μέρος στη Διεθνή Μέρα Δράσης της ΠΣΟ στις 3 Οκτώβρη, που έχει κεντρικό στόχο τον αγώνα μας ενάντια στην ανεργία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ