Σάββατο 3 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Ουκρανία ματώνει με τη «βούλα» ΕΕ και ΝΑΤΟ

Συνάντηση Μέρκελ - Ομπάμα για το θέμα της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκε χτες. Η Ρωσία ζήτησε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Σφοδρές μάχες διεξάγονται στην Ανατολική Ουκρανία ανάμεσα σε στρατιωτικές δυνάμεις που έχει στείλει η αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου και αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, ένοπλες πολιτοφυλακές που αντιστέκονται στη λεγόμενη αντιτρομοκρατική εκστρατεία.

Η επιλογή της όξυνσης, με την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων, τις κυρώσεις και τις νέες μεθοδεύσεις για απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας και του Κόμματος των Περιοχών, ρίχνει «λάδι στη φωτιά» και αυξάνει τους κινδύνους ενός πιο γενικευμένου πολέμου, με ανυπολόγιστα θύματα και καταστροφές.

Τα γεγονότα στην Ουκρανία πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους στις εκλογές του Μάη. Καταδικάζοντας όλους αυτούς που τους πουλάνε παραμύθια ότι είναι δυνατόν εντός των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης ο λαός να βρει προκοπή, ότι μπορεί η ΕΕ να γίνει φιλολαϊκή και φιλειρηνική.

  • Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  17

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ