Σάββατο 3 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Για να νικήσει ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει πρώτα τον αντίπαλό του

Σε εκδήλωση στην Καλαμαριά μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού της Καλαμαριάς, παρά τη βροχή, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο, αλλά και παρουσίασης των θέσεων για το παραλιακό μέτωπο και τους ελεύθερους χώρους.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Βικέντιος Αντωνάκης, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς.

Ο Γ. Ζιώγας αναφέρθηκε στο ρόλο των Περιφερειών και των Δήμων ως εργαλείου υλοποίησης των στρατηγικών επιλογών και των αποφάσεων κυβέρνησης - ΕΕ, και κάλεσε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στους δήμους και τις περιφέρειες, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων. Είναι ελπίδα για το λαό και η μόνη δύναμη που παλεύει καθημερινά με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματά του.

Σημείωσε ότι «ο καβγάς ανάμεσα στην κεντροδεξιά με πυρήνα τη ΝΔ και στην κεντροαριστερά με πυρήνα τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού.

Και οι δύο στηρίζουν τον "ευρωμονόδρομο", μέσα από τον οποίο φτάσαμε ως εδώ. Κι οι δύο στηρίζουν τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους εκμεταλλευτές του λαού».

«Για να νικήσει ο λαός», τόνισε, «πρέπει καταρχήν να συνειδητοποιήσει τον αντίπαλο και στη συνέχεια να οργανώσει την πάλη εναντίον του, συμπορευόμενος με το ΚΚΕ, με τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Οτι ο αντίπαλος είναι τα μονοπώλια, η ευρωενωσιακή τους λυκοσυμμαχία και τα κόμματα που τα εκπροσωπούν, νυν και επίδοξοι διαχειριστές της εξουσίας τους.

Για να σταματήσουν να τσακίζονται τα όνειρα, οι επιδιώξεις και η ζωή των λαϊκών στρωμάτων, απαιτείται οργανωμένη ανυπακοή, οργάνωση και λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Πρέπει να δημιουργήσουμε όλοι μαζί αυτό που λείπει: Μια πραγματική ισχυρή λαϊκή συμμαχία, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ.

Μόνο έτσι θα ανοίξει και ο δρόμος για την εξουσία του λαού. Το ΚΚΕ θα δώσει το "παρών" του, με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, σε μια λαϊκή διακυβέρνηση που θα κάνει τον πλούτο που παράγουμε κοινωνική ιδιοκτησία, θα αποδεσμεύσει τη χώρα από τα δεσμά της ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος».

Ο Β. Αντωνάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «οι δήμοι και οι περιφέρειες είναι τα τοπικά όργανα, οι διοικήσεις (οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες τους) που υλοποιούν στην πράξη ό,τι πιο βάρβαρο και αντιλαϊκό προστάζουν η ΕΕ και τα όργανά της.

Προωθούν πιο αποτελεσματικά την εμπορευματοποίηση της δημόσιας περιουσίας ώστε να εισπράττουν χρήματα από το λαό και να τα διοχετεύουν στο μεγάλο κεφάλαιο με διάφορους τρόπους, όπως εργολαβίες, ΣΔΙΤ, ιδιωτικοποιήσεις».

Παρουσιάζοντας πώς υλοποιούνται αυτά στο Δήμο Καλαμαριάς, επικέντρωσε στα ζητήματα του παράκτιου χώρου της Θεσσαλονίκης, του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς που είναι στο στόχαστρο ιδιωτικών συμφερόντων, αλλά και των στρατοπέδων, των ελεύθερων χώρων.

Αποκάλυψε ότι η διοίκηση του δήμου (ΠΑΣΟΚ), με τη σύμπλευση των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, μεθοδεύει την παραχώρηση της μαρίνας και της παραλίας σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ ο νυν εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για «ήπιες επιχειρηματικές δράσεις στην παραλία».

Ο Β. Αντωνάκης ξεκαθάρισε ότι για τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το παραλιακό μέτωπο πρέπει να αποτελεί χώρο αναψυχής, πρασίνου, αθλητισμού, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση. Καμία αξιοποίηση ή συνδιαχείριση προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ