Σάββατο 3 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συνεχείς επαφές με κεφάλαια του εξωτερικού για επενδύσεις

Συνεχίζεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να προσελκύσει μονοπώλια για «επενδύσεις», πάνω στα ερείπια μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα απευθύνει την εναρκτήρια ομιλία στο συνέδριο του «Economist» «Η Ευρώπη και ο Αραβικός Κόσμος: Ενίσχυση των πολιτικών, επιχειρηματικών και επενδυτικών δεσμών», τη Δευτέρα στις 11.00. Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ και του Αραβικού Συνδέσμου.

Λίγο αργότερα, στις 13.15, θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με το γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Nabil Elaraby. Στις 15.00, θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Wang Chao.

Σημειωτέον, εξάλλου, Δευτέρα και Τρίτη διεξάγεται στη Βουλιαγμένη σύνοδος της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων όπου προγραμματίζονται συναντήσεις «ομάδων εργασίας» ανά τομέα (επενδύσεις, εμπόριο, επιχειρήσεις, γεωργία, εκπαίδευση, έρευνα, πολιτισμός, υγεία, ενέργεια, τουρισμός, μεταφορές, αθλητισμός κ.ά.).

Την Τρίτη, προγραμματίζεται επίσης συνάντηση του Βενιζέλου με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan. Ακολούθως, θα διεξαχθεί η εν ολομελεία συνεδρίαση της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής, υπό την προεδρία των δύο υπουργών Εξωτερικών, καθώς και η υπογραφή συμφωνιών.

Επιπλέον, την ερχόμενη βδομάδα, στις 8 Μάη, στη Θεσσαλονίκη, η Ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο της ΕΕ οργανώνει συνάντηση υπουργών και στελεχών των 28 κρατών-μελών με τους ομολόγους τους από τις 6 χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, χώρες όπου ευρωενωσιακά κεφάλαια αναζητούν νέα πεδία κερδοφορίας.

Θυμίζουμε τέλος ότι στις 10 Ιούνη η κυβέρνηση φιλοξενεί στην Αθήνα τη συνάντηση των ΥΠΕΞ των κρατών-μελών της ΕΕ με τους ομολόγους τους του Αραβικού Συνδέσμου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ