Σάββατο 3 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Δείγματα γραφής

Ακόμα ένα δείγμα για το πώς αντιλαμβάνονται τα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις έδωσαν την Πρωτομαγιά οι υποψήφιοι για τη δημαρχία της Αθήνας, Α. Σπηλιωτόπουλος και Ν. Κακλαμάνης. Ο μεν πρώτος, από τη Δ. Αρεοπαγίτου όπου βρέθηκε ανάμεσα σε... λουλούδια, εστίασε ότι η χτεσινή μέρα είναι «μέρα γιορτής για την Αθήνα» και επανέλαβε το διακαή πόθο του η πρωτεύουσα να γίνει «πάνω από όλα μία πόλη επισκέψιμη, προορισμός για πολλούς επισκέπτες». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ν. Κακλαμάνης, αφού μοίρασε γλάστρες με βασιλικό σε κατοίκους της πόλης, υπογράμμισε την ανάγκη «η Αθήνα να γίνει και πάλι πραγματική μητρόπολη, που θα προσελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον»...

Είναι προφανές ότι υπάρχει τεράστιο χάσμα ανάμεσα στην πολιτική που υπηρετούν οι δύο υποψήφιοι και τη σημασία της χθεσινής μέρας, την πάλη των εργαζομένων για απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά. Απεναντίας, είναι ακριβώς αυτή η σκλαβιά - στις πιο ακραίες της εκφάνσεις όπως διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα - στην οποία στηρίζονται λογικές περί μετατροπής της πρωτεύουσας σε «λίκνο» επιχειρηματικότητας και επισκεψιμότητας.

Στο ίδιο μήκος ...λουλουδιών, ο Γ. Μώραλης, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, αφού περπάτησε σε δρόμους του Πασαλιμανιού για να «τιμήσουμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία», όπως είπε, επισκέφθηκε στη συνέχεια την Ανθοκομική Εκθεση στον Τινάνειο Κήπο. Προηγούμενα, με δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή, εξέφραζε το ...πρόβλημα του Πειραιά, ότι δηλαδή έφυγαν οι εφοπλιστές από την πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ