Παρασκευή 11 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΟΑΚΙΝ ΑΛΜΟΥΝΙΑ
«Η πορεία δεν έχει ακόμη τελειώσει»...

Να συνεχίσει απαρέγκλιτα το δρόμο των «μεταρρυθμίσεων» κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος Επίτροπος για τον Ανταγωνισμό, Χοακίν Αλμούνια, μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Προεδρίας για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανταγωνισμού».

Ο Χ. Αλμούνια σημείωσε πως «η Ελλάδα έχει θεσπίσει φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις» ωστόσο «η πορεία δεν έχει ακόμη τελειώσει. Ο δρόμος είναι μακρύς και καθόλου εύκολος». Δήλωσε ικανοποιημένος από το έργο της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού ενώ αναφέρθηκε στο υποτιθέμενο κοινοτικό πλαίσιο «προστασίας του καταναλωτή» και των επιχειρήσεων από τη δράση των καρτέλ στο οποίο σύντομα θα προστεθεί και νέα Οδηγία σύμφωνα με την οποία θα προβλέπονται πρόστιμα και αποζημιώσεις σε περίπτωση αποδεδειγμένης παραβίασης των κανόνων ανταγωνισμού της ΕΕ. Ανακοίνωσε επίσης ότι σύντομα θα εκδοθεί «λευκή βίβλος» σχετικά με τους κανόνες ελέγχου και «διαφάνειας» της δράσης των επιχειρήσεων στην ΕΕ. Ενώ τέλος, «προέκρινε» τους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, των ψηφιακών υπηρεσιών και της τεχνολογίας γενικότερα, ως εκείνους πάνω στους οποίους μπορεί να στηριχθεί η ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής οικονομίας στο μέλλον.

Από το ίδιο βήμα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε τη σημασία των «διαρθρωτικών αλλαγών» για την «αλλαγή πορείας» που σημείωσε η οικονομία της χώρας και προανήγγειλε νέο κύκλο «μεταρρυθμίσεων» σε χονδρεμπόριο, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρονικό εμπόριο και βιομηχανία. Αργότερα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο υπουργός Ανάπτυξης πραγματοποίησαν συνάντηση όπου συζητήθηκαν ζητήματα κρατικών ενισχύσεων και θέματα που αφορούν στη διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 και στη λειτουργία του Επενδυτικού Νόμου.

Ειδικά για τα θέματα των κρατικών ενισχύσεων ο Χ. Αλμούνια επισήμανε ότι στο σχετικό κατάλογο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιλαμβάνονται «εκτός από τις Τράπεζες, οι σιδηρόδρομοι, ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, τα Ελληνικά Ναυπηγεία, η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ». Για το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ανέφερε ότι διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ της Επιτροπής της ελληνικής κυβέρνησης και των ιδιοκτητών και εξέφρασε την ελπίδα ότι γρήγορα θα υπάρξει πρόοδος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τρέχουν» οι ανταγωνισμοί σε βάρος υποδομών και εργαζομένων(2021-10-22 00:00:00.0)
Διεργασίες για αναπροσαρμογή του μείγματος διαχείρισης(2014-02-04 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία στην Κομισιόν για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά(2013-10-31 00:00:00.0)
Ξήλωμα από τα θεμέλια για ό,τι έχει απομείνει(2010-04-01 00:00:00.0)
Αντίβαρο στο ακριβό πετρέλαιο οι χαμηλοί μισθοί...(2005-10-12 00:00:00.0)
Μεθοδεύουν τα «πρόσθετα μέτρα»(2005-07-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ