Αναφορικά με την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε:
«Ο λαός, η νεολαία, όλοι και όλες πρέπει να απομονώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά την εγκληματική οργάνωση των ναζί, τη ΧΑ. Κανένας Ελληνας και Ελληνίδα, εργάτης, άνεργος, υπάλληλος, επαγγελματίας, αγρότης, επιστήμονας, φοιτητής και σπουδαστής, δεν πρέπει να παρασυρθεί από την ύπουλη προπαγάνδα, που προβάλλει αυτούς τους θρασύδειλους εγκληματίες σκοταδιστές. Να απομονωθούν ακόμα περισσότερο και εκλογικά και πολιτικά, παντού.
Δεν χωράνε εδώ προεκλογικά κόλπα ψηφοθηρίας, είτε από τα κυβερνητικά κόμματα, είτε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν μπορεί να είναι ψηφοθηρικό το κριτήριο αντιμετώπισης του ναζισμού. Κι αυτό αφορά και την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.
Η πάλη κατά του φασισμού - ναζισμού πρέπει να έχει συνέπεια και συνέχεια. Στη ρίζα του χτυπιέται το κακό. Το επιμέρους κλάδεμα μπορεί και να βοηθά στην ενδυνάμωσή του. Και καλά η ΝΔ, που είναι τμήμα αυτής της ονομαζόμενης ευρύτερης δεξιάς - κεντροδεξιάς και ακροδεξιάς. Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, τι ρόλο αλήθεια βαράνε συνομιλώντας με ναζιστές ή άλλοι ταυτιζόμενοι σε επιχειρηματολογία με τα φασιστοειδή, με αφορμή και την υπόθεση Μπαλτάκου; Οι αποκαλύψεις με τον πρώην γγ του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και όσα ακολούθησαν με νέες απειλές ενάντια στο ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αποδεικνύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι μαντρόσκυλο, τσιράκι του συστήματος, που το χρησιμοποιεί κατά την περίσταση σε βάρος το λαϊκού κινήματος».