Παρασκευή 11 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Συγκαλύπτει το χαρακτήρα του χρέους και των μέτρων

Σε συνέδριο του ΚΕΑ στις Βρυξέλλες μίλησε χτες ο Αλ. Τσίπρας

Εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα της διαχειριστικής κριτικής που ασκεί στην κυβέρνηση, εμφανίστηκε χτες ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε το ΚΕΑ στις Βρυξέλλες. Χαρακτήρισε «έγκλημα» την έξοδο στις αγορές, αφού «ενταφιάζει τη συζήτηση και τη προοπτική αναδιάρθρωσης του χρέους (...) που αποτελεί προϋπόθεση για την έξοδο από τη κρίση και την ανάκαμψη».

Διαμαρτυρήθηκε ακόμα ότι «εάν είχε προηγηθεί η ουσιαστική αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, θα είχε βελτιωθεί η πιστοληπτική διαβάθμιση των ελληνικών ομολόγων» και υπέδειξε την Ιρλανδία και την Πορτογαλία σαν επιτυχημένα παραδείγματα εξόδου στις αγορές, επειδή με τη μία «κάλυψαν το 50% των συνολικών χρηματοδοτικών αναγκών τους όλης της χρονιάς».

Συνεχίζοντας να αποπροσανατολίζει το λαό για το ρόλο του χρέους και τον χαρακτήρα των μέτρων που πάρθηκαν μέσα στην κρίση, υποστήριξε ότι η «συσσώρευση δημόσιου χρέους λειτούργησε ως μοχλός πίεσης» για την «επιβολή της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» απ' την κυβέρνηση της Γερμανίας και για λογαριασμό του «παρασιτικού, επιθετικού, κερδοσκοπικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου».

Συνέχισε να παρουσιάζει την κρίση σαν αποτέλεσμα του χρέους, λέγοντας ότι «το κατεστημένο» για να «εξωθήσει τις οικονομίες της ευρωζώνης προς το αγγλοσαξονικό μοντέλο προκάλεσε πρόβλημα δημοσίου χρέους κι εκεί όπου δεν υπήρχε»! Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Ελλάδα, ο Αλ. Τσίπρας αφού εκθείασε το «θεσμικό χαρακτήρα» της επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου ο οποίος «ζήτησε να δει, ως όφειλε βέβαια, θεσμικά την αξιωματική αντιπολίτευση», υποστήριξε ότι η Μέρκελ «έρχεται μόνο για να υποστηρίξει τον αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα τον κύριο Σαμαρά».

Αναπαράγοντας τα ιδεολογήματα περί υποτέλειας, πρόσθεσε ότι «αν είχε την τιμή να τη δει» θα της έλεγε πως «στην Ελλάδα νοικοκύρης είναι ο ελληνικός λαός» και πως «σύντομα θα έχει απέναντί της μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί πραγματικά, ουσιαστικά για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού μαζί της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμφωνία - λύση για τις ανάγκες του κεφαλαίου(2015-05-17 00:00:00.0)
Ολο και αμβλύνονται οι προϋποθέσεις για συνεργασίες(2014-05-31 00:00:00.0)
Συμπλέουν στη στρατηγική κατεύθυνση(2014-05-10 00:00:00.0)
Διαβεβαιώνει τους αστούς για κάθε ενδεχόμενο(2013-02-02 00:00:00.0)
Γιατί τους ενοχλεί η κριτική του ΚΚΕ;(2012-11-21 00:00:00.0)
Μετά τον Ομπάμα κλείνει το μάτι και στο ΔΝΤ(2012-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ