Παρασκευή 11 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ισχυρή έκρηξη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας

Από το σημείο της έκρηξης

Eurokinissi

Από το σημείο της έκρηξης
Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου σημειώθηκε χτες το πρωί στην οδό Αμερικής, στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές σε κτίρια, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή θύματα. Προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα - στις 5.10 και 5.15 - σε ιστοσελίδα και εφημερίδα. Αγνωστος ανέφερε ότι μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, υπάρχει ΙΧ με 75 κιλά εκρηκτικά, το οποίο θα εκραγεί σε 45 λεπτά.

Η Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα και στις 5.55 έγινε η έκρηξη. Το όχημα είχε κλαπεί στις 6 Απρίλη και οι δράστες το είχαν τοποθετήσει απέναντι από την είσοδο του κτιρίου της ΤτΕ, έξω από το θέατρο «Αλίκη». Στο συγκεκριμένο κτίριο φέρεται να διατηρούσαν γραφεία τους και οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ.

Σε σχόλιο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Αθήνας: «Η έκρηξη του παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στο κέντρο της Αθήνας είναι καταδικαστέα από το ΚΚΕ ενέργεια. Τόσο αυτή όσο και άλλες παρόμοιες ύποπτες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τους λαϊκούς αγώνες ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Ο λαός δεν πρέπει να επιτρέψει να αξιοποιηθεί αυτή η ενέργεια για την ένταση του κρατικού αυταρχισμού και την καλλιέργεια κλίματος φόβου».

«Είναι προφανείς οι σκοπιμότητες, αλλά η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε τρομοκράτες να περάσουν τη δική τους ατζέντα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου. «Η βομβιστική ενέργεια έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας το μόνο που εξυπηρετεί είναι στη δημιουργία ενός κλίματος γενικευμένου φόβου, αποπροσανατολισμού και ενίσχυσης της καταστολής», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανακοινώσεις και δηλώσεις έκαναν και τα άλλα κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ