Πέμπτη 10 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κηδεύτηκε ο σ. Νίκος Τεντζογλίδης

Πέθανε και κηδεύτηκε στη Θεσσαλονίκη ο σύντροφος Νίκος Τεντζογλίδης. Από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του σ. Νίκου Τεντζογλίδη. Ο σ. Νίκος Τεντζογλίδης γεννήθηκε το 1933, στον Αγ. Δημήτριο Κοζάνης και από τα νεανικά του χρόνια συνδέθηκε με το λαϊκό κίνημα. Οργανώθηκε στη νεολαία Λαμπράκη, στην ΕΔΑ, ενώ μετά τη μεταπολίτευση εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ. Ο σ. Νίκος Τεντζογλίδης ως το τέλος της ζωής του αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, υπερασπίστηκε την πολιτική και την ιδεολογία του».

Τη βαθύτατη θλίψη της για το θάνατο του συντρόφου, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Νίκο Τεντζογλίδη, είπαν χτες οι συγγενείς, οι φίλοι και οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Θερμαϊκού, αλλά και από άλλες Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης. Η κηδεία του έγινε στα κοιμητήρια της Περαίας. Παραβρέθηκε κλιμάκιο της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Ζήση Λυμπερίδη και ο Σπύρος Χαλβατζής ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.

Στον επικήδειο, ο Ηλίας Γκουτζηγιάννης, Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του Νίκου Τεντζογλίδη λέγοντας «είμαστε περήφανοι και δικαιωμένοι για την επιλογή μας, γιατί παλέψαμε πλάι σε συντρόφους σαν τον σύντροφο Νίκο που εκπροσωπούσε μια γενιά που, παρά τις χίλιες δυο δυσκολίες της ζωής, τα χτυπήματα, το κυνηγητό, τα πισωγυρίσματα του κινήματος, στάθηκε όρθια, δεν λύγισε, δεν λούφαξε, "δεν συνεμορφώθη". Λέμε στον σύντροφο Νίκο ότι καμία στιγμή από τις θυσίες του δεν πήγε χαμένη. Χαμένοι είναι μόνο οι αγώνες που δεν γίνονται. Και αν έχει αξία η ζωή είναι γιατί τη χρωματίζει η ομορφιά του αγώνα, η πάλη για να πάψει να κυριαρχεί το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας που βγάζει στο περιθώριο και στην εξαθλίωση χιλιάδες εργατικές και λαϊκές οικογένειες, η πάλη, για να σταματήσει η εκμετάλλευση, ο αγώνας για τη σοσιαλιστική προοπτική».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ