Πέμπτη 10 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
Με όλες μας τις δυνάμεις για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης

Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δημοτικό συμβούλιο και τα τοπικά συμβούλια

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δημοτικό συμβούλιο, καθώς και τα τοπικά συμβούλια, στο δήμο Καλαμπάκας παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Λεωνίδας Κεραμίδας, σε μια μαζική συγκέντρωση - εκδήλωση, στην οποία μίλησε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και παραβρέθηκε η Βάσω Μπακάση, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων.

Παρουσιάζοντας τους υποψηφίους, ο Λεωνίδας Κεραμίδας, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση και να δρομολογηθούν εξελίξεις για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, που περνάει μέσα και από την τοπική διοίκηση».

Η πολιτική αυτή τόνισε, «εκπορεύεται από την ΕΕ, την κεντρική κυβέρνηση και φτάνει μέχρι τους Δήμους και έχει σα στόχο, σαν αναπόσπαστο όργανο του αστικού κράτους και σε τοπικό επίπεδο, την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις των εργαζομένων, την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών».

Αναφέροντας παραδείγματα από το δήμο Καλαμπάκας, επεσήμανε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, ενώ δεν πρόβαλλε καμιά αντίσταση, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων, στην περικοπή των κεντρικών αυτοτελών πόρων (ΚΑΠ) από τον κρατικό προϋπολογισμό, που αδικαιολόγητα παρακρατούν όλες οι κυβερνήσεις για πάνω από 20 χρόνια (10 δισ.). Οπως πρόσθεσε, αυτή η πολιτική οδήγησε στον περιορισμό του προσωπικού με απολύσεις συμβασιούχων, ενώ την ίδια στιγμή εφαρμόστηκαν τα περιβόητα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (5μηνα - 2μηνα) με εργαζομένους των 400 και 500 ευρώ (μισθοί πείνας), τσαλαπατώντας τη σταθερή και μόνιμη δουλειά και εφαρμόζοντας ελαστικές σχέσεις εργασίας.

«Οι ευθύνες της απερχόμενης δημοτικής αρχής» τόνισε, «είναι μεγάλες, γιατί δεν πρόβαλε καμιά ουσιαστική αντίσταση και ο λόγος είναι απλός: Συμφωνεί με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές» και πρόσθεσε: «Εμείς το λέμε καθαρά, εντός αυτών των τειχών δεν μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή πολιτική. Αυτή η κατάσταση αλλάζει μόνο αν πειστεί ο λαός μας ότι έχει τη δύναμη να συγκρουστεί, ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, αξιοποιώντας τον πλούτο αυτής της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ