Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Απρίλη 2014 - αριθ. φύλλου: 11814

ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
Σχέδια ιμπεριαλιστικής δράσης σε αντιπαράθεση με άλλα κέντρα

ΣΕΛ.  19
ΠΕΡΑΜΑ
Με μαζική εξόρμηση απάντησαν οι κομμουνιστές στις χρυσαυγίτικες προκλήσεις

ΣΕΛ.  12  -  13

Ολοι αύριο στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Αθήνα: 10 π.μ. στην Ομόνοια

Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

MotionTeam

Απεργούμε για Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στη βάση των Συμβάσεων του 2009. Για κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων. Για προστασία των ανέργων.

Απεργούμε ενάντια στην επίθεση ΕΕ - κεφαλαίου - κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, γιατί η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί με ή χωρίς μνημόνιο, με αυτή ή την άλλη συνταγή διαχείρισης.

Απεργούμε, γιατί η λεγόμενη «ανάκαμψη» είναι ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων, του λαού.

Απεργούμε, γιατί δεν μας ξεγελάνε τα ψίχουλα, το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα» που δίνει η κυβέρνηση, που δεν μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες μας.

Απεργούμε ενάντια σε όλες τις προσπάθειες εκφοβισμού και αποπροσανατολισμού, απορρίπτοντας αυταπάτες και ψεύτικες προσδοκίες.


ΣΕΛ.  11

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Παιδιά του συστήματος...

Η νέα επίθεση της Χρυσής Αυγής προς το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, οι απειλές που εκτοξεύτηκαν είναι λογικό να προκαλέσουν ποικίλες αντιδράσεις στους εργαζόμενους. Θα πρέπει, για άλλη μια φορά, να αξιοποιηθούν για να κατανοηθεί ο ταξικός χαρακτήρας του ναζιστικού μορφώματος: Δηλαδή ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι των εφοπλιστών, το μαντρόσκυλο βιομηχάνων και εργολάβων, μια συστημική δύναμη που, στο πλαίσιο καταμερισμού, έχει αναλάβει συγκεκριμένο στόχο: Να αντιμετωπίσει τη δράση των κομμουνιστών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αυτή η πλευρά αγνοήθηκε από όλα τα ρεπορτάζ που φιλοξενούνται στον αστικό Τύπο.

Θυμίζουμε ότι ξεπερνούν τις 150 οι Ερωτήσεις που έχει καταθέσει η Χρυσή Αυγή για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, με κορυφαία την Ερώτηση που κατέθεσε το Μάρτη του 2013, με θέμα «Λύση στη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών». Σε κείνο το κείμενο κλαιγόταν για τα ...βάσανα των εφοπλιστών και ζητούσε «λελογισμένη ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών», όπως και «να δοθούν εγγυητικές επιστολές από το κράτος, για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα οι ναυτιλιακές εταιρείες». Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, η εμφάνισή της ήταν η φυσική συνέχεια και συνέπεια της δράσης των εργοδοτών, που προσπαθούν χρόνια τώρα να βγάλουν από τη μέση το Συνδικάτο. Εχει προηγηθεί το στήσιμο δουλεμπορικών κυκλωμάτων, που αναλαμβάνουν να βρουν φτηνούς εργάτες για τ' αφεντικά (Χαλκίδα κ.ά.).

Αυτά που επανέλαβε ο Μουλιανάκης της Χρυσής Αυγής, το βράδυ της Παρασκευής, έχουν ειπωθεί με πιο πρωτότυπο τρόπο: Το 2007, ήταν η «Αυγή» που πέταξε λάσπη στο ΠΑΜΕ ότι λειτουργεί σαν μαφία στον Πειραιά. Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλεβιζόπουλος, ήταν αυτός που δήλωνε πέρσι ότι τη Χρυσή Αυγή την έφερε στο Πέραμα το ΠΑΜΕ, γιατί με τη στάση του δεν επιτρέπει στους εργοδότες να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους. Του ίδιου φυράματος, άλλος συνδικαλιστής τους, ο Τ. Καραγιαννάκης, που, από το 2012, ζητούσε από τη διοίκηση του Συνδικάτου «να σταματήσει τις υπερβολές», προτείνοντας δραστική μείωση του μεροκάματου, ό,τι δηλαδή αξίωνε και η διοίκηση της Ενωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά. Οι ίδιοι, πριν από το σωματείο «μόνο για Ελληνες» της Χρυσής Αυγής, είχαν επιχειρήσει να στήσουν αντισύνδεσμο στο Συνδικάτο, για να κλείνουν δουλειές χωρίς το εμπόδιο της Σύμβασης και επιχείρημα ότι «τα υψηλά μεροκάματα στη Ζώνη πλήττουν την ανταγωνιστικότητα και δεν φέρνουν τα καράβια οι εφοπλιστές»!

Εν κατακλείδι: Η δράση της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, η σταθερότητά της στη στήριξη των συμφερόντων εφοπλιστών και εργολάβων αποδεικνύουν καθαρά το ρόλο της ως δύναμης του κεφαλαίου.

Αξιοποιείται όπως όλα τα άλλα εργαλεία που αξιοποιεί το κεφάλαιο ενάντια στους εργαζόμενους: Εργοδοτικός, κυβερνητικός συνδικαλισμός, εργοδοτική τρομοκρατία, δικαστικές διώξεις, καταστολή κ.λπ.

Τίποτα, λοιπόν, το παράξενο που η Χρυσή Αυγή συνομιλεί με υψηλούς αξιωματούχους του αστικού κράτους όπως ο γγ του Υπουργικού Συμβουλίου, που συζητά με στελέχη από όλα τα κόμματα αστικής διαχείρισης, που επιλέγει σε μια σειρά δήμους, όπως και στο ίδιο το Πέραμα, στις τοπικές εκλογές να μην κατεβάζει δικούς της συνδυασμούς αλλά να στηρίζει υποψηφίους μέσα σε συνδυασμούς άλλων αστικών κομμάτων!

Επιβεβαιώνεται ότι το ναζισμό μπορεί να τον αντιπαλέψει και να τον νικήσει, όπως και στο παρελθόν, ο λαός, το λαϊκό κίνημα. Με την οργάνωση και την πάλη του, με ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρή λαϊκή συμμαχία μπορεί να αντιμετωπιστούν η ναζιστική Χρυσή Αυγή και το σύστημα που τη θρέφει.


ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Πλαίσιο αιτημάτων για τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες

Σε εκδήλωση στα Ανω Λιόσια, με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων, μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Γέμισε η πλατεία Δημαρχείου στα Ανω Λιόσια από ανθρώπους κάθε ηλικίας, από εργαζόμενους και ανέργους, γυναίκες και παιδιά, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της πρότασης του ΚΚΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Με αμείωτο ενδιαφέρον, οι συγκεντρωμένοι άκουσαν τον Θανάση Παφίλη να παρουσιάζει τα κεντρικά σημεία της πρότασης, ενώ ειδικότερες πλευρές παρουσιάστηκαν από τους άλλους ομιλητές.


ΣΕΛ.  5

Ο «Ριζοσπάστης»

Ο «Ριζοσπάστης» δε θα κυκλοφορήσει αύριο Τετάρτη, λόγω συμμετοχής στην πανεργατική απεργία. Θα κυκλοφορήσει ξανά την Πέμπτη.ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Να τους καταδικάσουμε και με την ψήφο και με τη συμμετοχή στην απεργία

ΣΕΛ.  4
«ΠΑΛΙΟΣ» ΚΑΙ «ΝΕΟΣ» ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
Αντι-ΠΑΜΕ μέτωπο ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή!

ΣΕΛ.  14
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Εκρυθμη η κατάσταση στις ανατολικές περιοχές

ΣΕΛ.  19
ΚΝΕ
Πλήθος μαθητικών φεστιβάλ έγιναν το Σαββατοκύριακο

ΣΕΛ.  17
ΕΒΓΑ
Η απεργία μπλόκαρε τα σχέδια της εργοδοσίας

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, που ξεκίνησαν την Παρασκευή το βράδυ, αποφάσισαν χτες το ξημέρωμα οι εργαζόμενοι της ΕΒΓΑ, μετά την υποχώρηση της εργοδοσίας, που απέσυρε τα σχέδια για ατομικές συμβάσεις εργασίας. Στόχος της εργοδοσίας ήταν, μεταξύ άλλων, να παγιώσει με ατομικές συμβάσεις τις μειώσεις μισθών που μονομερώς επέβαλε τον περασμένο Οκτώβρη.


ΣΕΛ.  14


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org