Πέμπτη 10 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ
Επιταχύνουν τις διεργασίες Μπαλτάκος και «Ποτάμι»

Για μετά το Πάσχα μεταθέτει η κυβέρνηση την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Μπαλτάκου, τις σχέσεις του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση επιταχύνει τις διεργασίες ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού σκηνικού. Καθώς (λόγω και των πρόσφατων αποκαλύψεων) ισχυροποιούνται πιέσεις στη ΝΔ να στραφεί σε πιο «κεντροδεξιά» κατεύθυνση, από τμήματα του αστικού κόσμου προβάλλεται ως ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο σχήμα στα «δεξιά» της ΝΔ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόσφατα αποχωρήσας από τη ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης ανακοινώνει σήμερα την ίδρυση του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης»). Σχολιάζοντας δε την απόφαση του Φαήλου Κρανιδιώτη να αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι «έχει χάσει πλέον πλήρως τον προσανατολισμό της», και για την ηγεσία της είπε ότι φρόντισε «να απαλλαγεί από ενοχλητικές φωνές, όπως ήμουν για παράδειγμα εγώ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Βύρωνας Πολύδωρας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Χρήστος Ζώης, ο Νικήτας Κακλαμάνης κ.ά.». Οι ονομαστικές αναφορές πιθανά σηματοδοτούν προσπάθεια συμπόρευσης αυτών των στελεχών προς σύμπηξη «δεξιού, πατριωτικού μετώπου».

Από την πλευρά του ο Πολύδωρας, πρόεδρος αυτός της «ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ», παρουσία των αντιπροέδρων του νέου μορφώματος Χρήστου Ζώη και Νίκου Νικολόπουλου (όλοι τους πρώην στελέχη της ΝΔ), παρουσίασε τους πρώτους 35 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος και τις θέσεις του για την ΕΕ.

Την ίδια στιγμή, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου) Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωνε ότι στις ευρωεκλογές θα ψηφίσει το «Ποτάμι», που επίσης διεκδικεί ρόλο (μαζί με «Ελιά» και ΔΗΜΑΡ) στην ανασύνθεση της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, εγκλωβίζοντας λαϊκές ψήφους στον ευρωμονόδρομο.

Οπως είπε ο Πάγκαλος, το «Ποτάμι» «ανήκει στην ίδια παράταξη που θα μπορούσε να συστήσει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο με την κυβέρνηση, ακόμα και με τη ΔΗΜΑΡ (...) πολλές από τις θέσεις του είναι υπέρ της κυβέρνησης και της πολιτικής της». Θυμίζουμε την προηγούμενη βδομάδα ο Πάγκαλος δήλωνε ότι του «έρχεται να ψηφίσει ΝΔ»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ