Παρασκευή 4 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απεργούν και σήμερα στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Συγκέντρωση των εργαζομένων χτες έξω από τη Βουλή και πορεία στο υπουργείο Εργασίας

Από τη χτεσινή πορεία των απεργών

Eurokinissi

Από τη χτεσινή πορεία των απεργών
Συνεχίζεται σήμερα η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Μεταξύ άλλων, διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από 6 μήνες. Επίσης, αντιδρούν στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του προγράμματος από την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των δήμων, που σπρώχνουν τη φροντίδα ηλικιωμένων και ΑμΕΑ σε ιδιώτες, μέσα από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ).

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν χτες, πρώτη μέρα της απεργίας, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα από διάφορες περιοχές της χώρας. Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Εκεί συναντήθηκαν με υπηρεσιακούς παράγοντες και έθεσαν το πρόβλημα της πολύμηνης καθυστέρησης στην πληρωμή τους, χωρίς ωστόσο να αποσπάσουν κάποια συγκεκριμένη απάντηση ή δέσμευση ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Οι εργαζόμενοι θα επιδιώξουν εκ νέου συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στην ΚΕΔΕ την ερχόμενη Τρίτη.

Τη στήριξη του ΚΚΕ στους εργαζόμενους μετέφερε ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του Κόμματος, ο οποίος χαιρέτισε το πρωί στη συγκέντρωσή τους. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Μπάμπη Βορτελίνο, αλλά και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στο χαιρετισμό του, ο Μανώλης Ραλλάκης, γραμματέας της Ομοσπονδίας, σημείωσε πως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αφορά χιλιάδες συνταξιούχους που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του. Υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα βρίσκεται εγκλωβισμένο στα δόκανα της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης που προωθούν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του. Είπε, τέλος, ότι οι συνταξιούχοι διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και χρηματοδότηση του προγράμματος από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς τη μεσολάβηση δήμων, ΜΚΟ και ιδιωτών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ