Πέμπτη 27 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κινητοποίηση με αφορμή το ΕΚΟΦΙΝ την 1η Απρίλη

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει την Τρίτη 1 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια, με αφορμή την άτυπη συνεδρίαση στην Αθήνα του ΕΚΟΦΙΝ (Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ), απευθύνει το ΠΑΜΕ. Σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ερχονται να συζητήσουν για την ενιαία επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους, να μονιμοποιήσουν και να πολλαπλασιάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου».

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από την ατζέντα του ΕΚΟΦΙΝ, όπως την παρουσίασε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών τον περασμένο Γενάρη, όταν ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου για το τρέχον εξάμηνο. Σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα, αντικείμενο των συνεδριάσεων του ΕΚΟΦΙΝ θα είναι «το ευρωπαϊκό εξάμηνο που έχει να κάνει με τον ετήσιο οικονομικό προγραμματισμό και με τις ειδικές συστάσεις σε κάθε χώρα», που σημαίνει ανασκόπηση των μέτρων που επιβάλλουν τα «μνημόνια διαρκείας» της ΕΕ.

Επίσης, θα συζητηθούν οι οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Δεκέμβρη για «μεταρρυθμίσεις, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και κοινωνική συνοχή». Για μέτρα, δηλαδή, ανακύκλωσης και συγκάλυψης της φτώχειας και της ανεργίας στα κράτη - μέλη της ΕΕ. Αντικείμενο συζήτησης είναι ακόμα η «οικονομική διακυβέρνηση», δηλαδή οι κατευθύνσεις «για το πώς η δημοσιονομική προσαρμογή θα γίνει όσο πιο αποτελεσματική γίνεται», με «τον οργανικό νόμο για το δημοσιονομικό έλλειμμα» και ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ