Πέμπτη 27 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ
Συγκέντρωση σήμερα για μέτρα προστασίας των ανέργων

Στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ. Πρωτοβουλίες και σε άλλες περιοχές

Από την προηγούμενη κινητοποίηση των ταξικών συνδικάτων, στις 6 Μάρτη
Από την προηγούμενη κινητοποίηση των ταξικών συνδικάτων, στις 6 Μάρτη
Για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων διαδηλώνουν σήμερα Πέμπτη τα ταξικά συνδικάτα της Αθήνας. Στις 10.30 π.μ. διοργανώνουν συγκέντρωση στην Ομόνοια, με πρωτοβουλία των Συνδικάτων Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, της Πανελλαδικής Ενωση Λιθογράφων και της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής. Στην πρωτοβουλία των παραπάνω συνδικάτων έχουν ανταποκριθεί δεκάδες σωματεία της Αττικής.

Μετά τη συγκέντρωση, θα γίνει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Τα συνδικάτα έχουν ενημερώσει εδώ και μέρες για την κινητοποίηση, απαιτώντας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να είναι σήμερα εκεί για να συναντηθεί μαζί τους. Υπενθυμίζεται ότι σε αντίστοιχη κινητοποίηση στις 6 Μάρτη, ο υπουργός Εργασίας όχι μόνο γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στους εργαζόμενους και τους άνεργους, αλλά η κυβέρνηση έριξε πάνω τους και τα ΜΑΤ, στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαδηλώσεων, επειδή την ίδια μέρα επισκεπτόταν την Αθήνα ο Γερμανός Πρόεδρος.

Στη σημερινή κινητοποίηση καλούν, επίσης, το ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ. Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και τα σωματεία Οικοδόμων και Ηλεκτροτεχνιτών Λαυρεωτικής δρομολογούν λεωφορείο για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση στην Αθήνα (αναχώρηση στις 8.30 π.μ. από το άγαλμα των Μεταλλωρύχων).

Τα ταξικά συνδικάτα, μεταξύ άλλων, διεκδικούν: Επίδομα ανεργίας για όλους και για όλη την περίοδο της ανεργίας. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Δωρεάν μετακίνηση στις αστικές συγκοινωνίες με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας. Σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων. Οσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας. Εκτακτο επίδομα μπροστά στις γιορτές του Πάσχα.

Επίσης:

  • Σε συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση, στην Ομόνοια, καλούν η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών και τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΠΡΝ, που χτες έκαναν σύσκεψη για τους ανέργους και τις οικογένειές τους. Σήμερα, ξεκινούν κινητοποιήσεις στα πλοία που οφείλονται δεδουλευμένα και δεν εφαρμόζονται οι ΣΕΕ, με συγκέντρωση στις 6.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.
  • Κινητοποίηση για τους άνεργους οργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς.
  • Νέα συγκέντρωση για μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, προγραμματίσει η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ, σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Πανηπειρωτική σύσκεψη, με θέμα την ανεργία και με τη συμμετοχή πρωτοβάθμιων σωματείων, ομοσπονδιών, αγροτικών συλλόγων και ενώσεων αυτοαπασχολούμενων, οργάνωσαν χτες από κοινού τα Εργατικά Κέντρα Αρτας και Λευκάδας.
  • Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου θα κάνει αύριο Παρασκευή διαμαρτυρία στα γραφεία του ΟΑΕΔ, διεκδικώντας έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ για όλους τους άνεργους μπροστά στο Πάσχα. Στις 16 Απρίλη να διοργανώσει εκδήλωση για τα παιδιά των ανέργων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ