Πέμπτη 27 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κάλεσμα της ΟΓΕ για την απεργία στις 9 Απρίλη

Να κάνουν δική τους υπόθεση την απεργία στις 9 Απρίλη καλεί τις γυναίκες η ΟΓΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Μπροστά στο νέο "πακέτο" μέτρων που ετοιμάζουν, με την πρόσθετη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, το ξήλωμα των τριετών, αλλά και τον πάγιο στόχο τους να στερήσουν τους εργαζόμενους από τα όπλα τους, από τη συνδικαλιστική δράση και την ίδια την απεργία, κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία πρέπει να πάρουν απάντηση από τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Να μάθει κάθε εργαζόμενη, άνεργη και νέα ότι τα επιδόματα μητρότητας και τα οικογενειακά επιδόματα βρίσκονται πρώτα στη λίστα της κατάργησης. Οτι τα "δώρα" στους εργοδότες δεν επιτρέπουν στον ΟΑΕΔ και στους ασφαλιστικούς φορείς τέτοιες "περιττές" δαπάνες. Να γίνουν τα νέα αντιλαϊκά σχέδια αφορμή, για να αποφασίσουν περισσότερες γυναίκες να καταδικάσουν την πολιτική που αντιμετωπίζει τα στοιχειώδη επιδόματα και τις άδειες για τη στήριξη της μητρότητας ως "κόστος", για να πάρουν θέση στον αγώνα για την ανατροπή της.

Οι δυνάμεις της ΟΓΕ δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ. Στις 9 Απρίλη καμιά εργαζόμενη στη δουλειά, καμιά άνεργη στο σπίτι. Δίνουμε το "παρών" στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα στις 10 π.μ. στην Ομόνοια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην τελική ευθεία για τον αγωνιστικό γιορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας(29/2/2020)
Μετ' εμποδίων η δημιουργία οικογένειας για τα νέα ζευγάρια(30/12/2017)
Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα(28/2/2016)
Στην οργάνωση η δύναμη και η ελπίδα(6/9/2015)
Δείγμα του εργασιακού «μεσαίωνα» ο εκβιασμός της εγκύου(21/11/2014)
Κάτω τα χέρια από τις γονικές άδειες(21/11/2014)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org