Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Να 'ναι ενιαία και συντονισμένη η απάντηση των εργαζομένων

Περιοδεία χτες στον ΕΛΓΑ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του ΕΛΓΑ να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των φτωχών αγροτών απηύθυνε η Δ. Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Κατά την περιοδεία της στις κεντρικές υπηρεσίες του οργανισμού, στην Αθήνα συζήτησε με τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογικές μάχες.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Ο ΕΛΓΑ είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης από το πρώτο μνημόνιο. Με δεδομένη την πρόθεση της συγκυβέρνησης και τη κατεύθυνση της ΕΕ να ιδιωτικοποιηθεί ό,τι υπάρχει, ο ιδιώτης θα πάρει έτοιμο έναν οργανισμό και αυτό σημαίνει απολύσεις και εργαζόμενους - λάστιχο με πενιχρούς μισθούς».

Για την πολιτική της κυβέρνησης είπε πως είναι χαρακτηριστικό ότι, «ενώ ο ΕΛΓΑ είναι πλεονασματικός, τα τελευταία χρόνια οι μισθοί των εργαζομένων πετσοκόβονται διαρκώς. Τώρα, κλείνουν άλλα 23 νομικά πρόσωπα δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου, με λίγους εργαζόμενους, αλλά που διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ, επομένως τα περιθώρια κέρδους για τους ιδιώτες είναι πολύ μεγάλα.

Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι ενιαία και συντονισμένη. Ο λαός έχει τη δύναμη και πρέπει να το δείξει με την ενίσχυση του κινήματος, την οργάνωση και τη συμμαχία του. Ο αγώνας των αγροτών είναι παράδειγμα, γιατί εκεί εκφράζεται και η συμμαχία με άλλους κλάδους, και με εργαζόμενους που είναι θύματα της ίδιας πολιτικής.

Πρέπει να βγουν συμπεράσματα από την πορεία της χώρας μέσα στην ΕΕ. Εχετε πείρα από την ΚΑΠ, ενώ αντίστοιχη είναι η πολιτική της ΕΕ και στην Ενέργεια και στα λιμάνια με πάμπολλα παραδείγματα, όπως τα ναυπηγεία κ.λπ. Ενώ η Ελλάδα έχει δυνατότητες ανάπτυξης και στην Ενέργεια και στη διατροφή, αυτές οι δυνατότητες υπονομεύονται από τη συμμετοχή στην ΕΕ. Η λαϊκή ευημερία μπορεί να εξασφαλιστεί με άλλη εξουσία και άλλο σχεδιασμό εκτός ΕΕ.

Γι' αυτό είναι απάτη και κοροϊδία ότι όσοι ευθυγραμμίζονται με την ΕΕ, όπως η συγκυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να εφαρμόσουν φιλολαϊκή πολιτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε σε αξιωματική αντιπολίτευση με 27%. Με αυτό το ποσοστό, έβαλε περισσότερα εμπόδια στο κίνημα, σπέρνει την αναμονή και τον εφησυχασμό. Σε όποιον κλάδο ξεσηκώνονται αγώνες πάει και τους καθησυχάζει ζητώντας μόνο ψήφο. Να γιατί λέμε ότι θέλει το λαό θεατή. Πρέπει να κρίνετε πολύ αυστηρά τη στάση του, να βγάλετε συμπέρασμα από τις κωλοτούμπες του για το μνημόνιο και το χρέος, για τη φορολογία που, όπως ισχυρίστηκε πρόσφατα, είναι πολύ χαμηλή στην Ελλάδα. Μόνο την απογοήτευση μπορεί να σπείρει στο λαό, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν παθητικά αυτήν την κατάσταση, η οποία διαμορφώνεται από όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Σας συμφέρει να είναι ισχυρό το ΚΚΕ, ακόμα και αν δε συμφωνείτε σε όλα. Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε και να εμποδίσουμε τα χειρότερα με οργανωμένη πάλη και να φέρουμε πιο κοντά την προοπτική για να περάσει ο πλούτος στα χέρια των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org