Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ
Τα εργατικά συμφέροντα να καθορίσουν τον αγώνα

Ταξικά σωματεία και φορείς τους Θριασίου εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους μεταλλεργάτες

Από την πορεία χτες στους δρόμους της Ελευσίνας
Από την πορεία χτες στους δρόμους της Ελευσίνας
Με βάση τα δικά τους συμφέροντα και όχι της εργοδοσίας, οι μεταλλεργάτες πρέπει να δώσουν τη μάχη για να μην περάσουν οι 200 διαθεσιμότητες στη «Χαλυβουργική» και οι ομαδικές απολύσεις στη «Χαλυβουργία Ελλάδας». Αυτό το μήνυμα στάλθηκε χτες από τη συγκέντρωση στην Ελευσίνα, που οργάνωσαν τα ταξικά σωματεία και φορείς του Θριασίου.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, εκ μέρους του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, ο Παντελής Παπαβασιλείου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες του κλάδου καλλιεργούν, μαζί με την εργοδοσία, κλίμα ταξικής συνεργασίας. Οι χαλυβουργοί εργάτες πρέπει να πάρουν στα δικά τους χέρια την οργάνωση του αγώνα. Να πορευτούν με τα δικά τους ταξικά αιτήματα, ενάντια στους καπιταλιστές του κλάδου και στην κυβέρνηση που τους στηρίζει. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δουλειά, την προστασία των ανέργων και των απολυμένων του κλάδου».

«Είχαμε προειδοποιήσει πως, αν περάσουν τα μέτρα του Μάνεση, αυτά θα εξαπλωθούν σε όλους τους εργασιακούς χώρους, σε όλους τους κλάδους», θύμισε στην ομιλία του, ο Γ. Σιφωνιός, μέλος του σωματείου της «Χαλυβουργίας Ελλάδας» και συνέχισε: «Τότε κάποιοι μας λοιδορούσαν. Σήμερα, στη Χαλυβουργική, στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας, στην ΕΑΣ, στην ΕΛΒΟ, στην ΠΥΡΚΑΛ, παντού οι μεταλλεργάτες τσακίζονται. Γι' αυτό για εμάς ισχύει αυτό που λέγαμε και κατά τη διάρκεια του αγώνα μας: Πάντα στο δρόμο. Μόνο στο δρόμο, με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η παρέμβαση του πρώην προέδρου των χαλυβουργών Θριασίου και νυν προέδρου των συνταξιούχων του ΙΚΑ της περιοχής, Νίκου Αγγελόπουλου. Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία με συνθήματα στους δρόμους της Ελευσίνας.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org