Τετάρτη 29 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
«Εξυπνη» παρακολούθηση από κινητά

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Συνέχεια στο μακρύ σήριαλ των αποκαλύψεων για τη μαζική παρακολούθηση από τις αμερικανικές (και όχι μόνον...) μυστικές υπηρεσίες έδωσε η δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) από τον πρώην υπάλληλο της υπηρεσίας Εντουαρντ Σνόουντεν. Τα έγγραφα καταδεικνύουν πώς οι αμερικανικές και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες καταφέρνουν να αποκτούν πρόσβαση σε πλειάδα προσωπικών δεδομένων, που συγκεντρώνονται στα λεγόμενα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών μέσω «παραθύρων» που δημιουργούν πολλές εφαρμογές, μεταξύ άλλων και αυτή που αφορά στο δημοφιλές ηλεκτρονικό παιχνίδι «Angry Birds» ή εφαρμογές της Google...

Η NSA φαίνεται πως έχει ξοδέψει πάνω από 1 δισ. δολάρια για να πραγματοποιήσει αυτού του είδους τις παρακολουθήσεις σε συνεργασία με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες GCHQ.

Ολες αυτές οι «έξυπνες» εφαρμογές με τη σύγχρονη τεχνολογία στα χέρια των αστικών κρατών, είναι ένα τεράστιο δίκτυο χαφιεδισμού των εργαζομένων. Δίνουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα και μπορούν να δημιουργήσουν ένα σχετικά ακριβές προφίλ καταναλωτικών συνηθειών αλλά και άλλων στοιχείων συμπεριφοράς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ