Τετάρτη 29 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζεται σήμερα η απεργία στη ΔΕΗ

Τη μάχη της περιφρούρησης έδωσαν χτες οι ταξικές δυνάμεις σε Αττική και Δυτική Μακεδονία

Από την περιφρούρηση της χτεσινής απεργίας στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο Ρουφ
Από την περιφρούρηση της χτεσινής απεργίας στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο Ρουφ
Με νέα 24ωρη απεργία σήμερα, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ αντιδρούν στην πώληση του ΑΔΜΗΕ, την οποία προωθεί η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο που από χτες συζητιέται στην Επιτροπή της Βουλής. Οι ταξικές δυνάμεις στη ΔΕΗ, που συσπειρώνονται στο Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας Νομού Αττικής, η παράταξη της «Αγωνιστικής Συνεργασίας ΔΕΗ» αλλά και το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, πρωτοστατούν στην οργάνωση των εργαζομένων για την επιτυχία της κινητοποίησης.

Στη χτεσινή απεργία, οι ταξικές δυνάμεις περιφρούρησαν χώρους δουλειάς στην Αττική, μεταξύ αυτών τη Διεύθυνση Συστήματος Μεταφοράς στο Ρουφ. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή, στην Αθήνα στις 3.30 μ.μ. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Στη Δυτική Μακεδονία, από νωρίς το πρωί, οι εργαζόμενοι περιφρούρησαν τους τόπους δουλειάς, ορυχεία και Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς, όπως στο ΚΥΤ Καρδιάς, παρά το τσουχτερό κρύο και το χιόνι. Στη συνέχεια, στις 11 π.μ., έχοντας στο πλευρό τους εργατικές λαϊκές οικογένειες της περιοχής, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Πέτρος Ταταρίδης, πρόεδρος του ΣΕΕΕΝ Δυτικής Μακεδονίας. Το απόγευμα έγινε σύσκεψη φορέων στο κοινοτικό κατάστημα Ποντοκώμης. Σήμερα Τετάρτη, το ΣΕΕΕΝ οργανώνει νέα περιφρούρηση της απεργίας, από τις 7 π.μ., στο ΚΥΤ Καρδιάς και στις 11 π.μ. συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοζάνης.

Απεργοί έξω από το ΚΥΤ Καρδιάς
Απεργοί έξω από το ΚΥΤ Καρδιάς
Οι ταξικές δυνάμεις διεκδικούν: Οχι στην πώληση του ΑΔΜΗΕ και την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας. Αμεση προκήρυξη θέσεων μόνιμης και σταθερής εργασίας. Υπογραφή ΣΣΕ για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας και κατάργηση του δουλεμπορίου. Αμεση μετεγκατάσταση των πληττόμενων οικισμών, μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος. Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας, στον οποίο θα εντάσσεται και η ΔΕΗ, που θα έχει στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος, πλήρως κοινωνικοποιημένο, αποδεσμευμένο από τις οδηγίες και τους νόμους της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ