Τετάρτη 12 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Ετοιμάζουν αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό

Αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό, που θα επισκεφτεί την Κοζάνη για να συμμετέχει στο 1ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Δυτική Μακεδονία, ετοιμάζουν οι ταξικές δυνάμεις στην περιοχή. Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας (ΣΕΕΕΝ), η «Αγωνιστική Συνεργασία» ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Κοζάνης, καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει σήμερα Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στο Εκθεσιακό Κέντρο.

Το ΣΕΕΕΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους του τομέα της Ενέργειας και το λαό της περιοχής να «υποδεχτούν» αγωνιστικά τον πρωθυπουργό και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, «να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και "θεσμών" για πώληση ενεργειακών μονάδων», σημειώνοντας ότι «έχουν πλέον αρκετή πείρα από τους αγώνες των προηγούμενων χρόνων που πρέπει να την αξιοποιήσουν για να μη γίνουν οι ανησυχίες τους και τα προβλήματά τους "μπαλάκι" στους σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων».

Τους καλεί να πουν «όχι» στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και να διεκδικήσουν: Καμία παράδοση λιγνιτωρυχείων, ΑΗΣ και υδάτινου δυναμικού σε ιδιωτικούς ομίλους. Ακύρωση όλων των νόμων για την «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Αποκλειστικά Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετεί τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ καταγγέλλει ότι οι πλειοψηφίες σε ΓΕΝΟΠ και ΣΠΑΡΤΑΚΟ έχουν συμφωνήσει με την προσπάθεια της εργοδοσίας να απαλλαγεί από προσωπικό στο πλαίσιο κλεισίματος μονάδων και ορυχείων, αναδιατάξεων κ.λπ. Σημειώνει ότι την ίδια ώρα που ρίχνουν «μαύρο δάκρυ» για τις πωλήσεις λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες, δικαιολογούν την ΕΕ και την πολιτική της «απελευθέρωσης», αποδέχονται πλήρως τις γενικότερες κατευθύνσεις που θέτουν κυβέρνηση και εργοδοσία.

Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, να μην κλείσει το Ορυχείο Αμυνταίου, να παρθούν όλα τα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία του, αλλά και να μην προχωρήσει παραπέρα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ, να μην πωληθούν ΑΗΣ ορυχείων και υδροηλεκτρικών. Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Να σταματήσει το δουλεμπόριο των εργολαβιών στη ΔΕΗ ΑΕ. Καμία μέρα καθυστέρηση στις πληρωμές των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ