Τετάρτη 29 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλληλεγγύη στους απεργούς της «Coca-Cola»

Συγκέντρωση και πορεία υπό βροχή χτες στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ

Παρά τη βροχή, πολλοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για αλληλεγγύη

MotionTeam

Παρά τη βροχή, πολλοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για αλληλεγγύη
Ταξική αλληλεγγύη στους απεργούς της «Coca-Cola», που για τέσσερις και πλέον μήνες παλεύουν για να ανακληθούν οι 33 απολύσεις στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, εκφράστηκε χτες το απόγευμα με τη συγκέντρωση που οργάνωσε η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ στο κέντρο της πόλης.

Παρά τη βροχή, στο Αγαλμα Βενιζέλου έδωσαν το «παρών» οι απεργοί της «Coca-Cola», εργάτες από άλλες επιχειρήσεις των εμφιαλωμένων ποτών, εργαζόμενοι άλλων κλάδων, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, νέοι. Διαδήλωσαν ότι «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» και ανέλαβαν την ευθύνη να δυναμώσουν, οργανωμένα και έμπρακτα, την αλληλεγγύη στους απεργούς.

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Coca-Cola» στη Θεσσαλονίκη, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στον πολυήμερο ηρωικό απεργιακό αγώνα που δίνουν οι εργάτες, κόντρα στην τρομοκρατία της πολυεθνικής και στη δύναμη που παίρνουν για να συνεχίσουν από τη συμπαράσταση που εκφράζεται πολύμορφα.

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι ο αγώνας των εργαζομένων στην «Coca-Cola» δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη. «Ταξική ενότητα, ταξική αδιαλλαξία, αντοχή και αποφασιστικότητα, πίστη στον αγώνα και το δίκιο του. Οτι μόνο αυτός μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Την ώρα που η εργοδοσία περιμένει οι απεργοί να καμφθούν μετά από 4 μήνες απεργία, τώρα είναι η ώρα το ταξικό κίνημα αλληλεγγύης να ανεβάσει στροφές στην πάλη του. Να πάρει την υπόθεση της απεργίας της "Coca-Cola" το κάθε σωματείο στα χέρια του", τόνισε.

Ακολούθησε πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Αλληλεγγύη στους απεργούς της «Coca-Cola» εκφράζει ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ