Τετάρτη 29 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΕΜ
Συναντήθηκαν με Μανιάτη οι «αντ' αυτού» της εργοδοσίας

Να μην επιτρέψουν οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις τους να γίνονται «ουρά» των βιομηχάνων και εργαλείο στις δικές τους επιδιώξεις, κάλεσαν τους εργαζόμενους του κλάδου οι δυνάμεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μεταλλεργατών, συμμετέχοντας στη χτεσινή απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΜ.

Στο πλαίσιο της απεργίας, η ΠΟΕΜ διοργάνωσε συγκέντρωση στο υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ), με μικρή όμως συμμετοχή από τα εργοστάσια του κλάδου. Στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ, της ΠΟΕΜ και των σωματείων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, μετέφερε το αίτημα της εργοδοσίας για φτηνότερο ρεύμα στις επιχειρήσεις.

Χαρακτηριστικός της επικίνδυνης λογικής που πάνε να επιβάλουν στους μεταλλεργάτες, είναι ο ισχυρισμός του εκπροσώπου της ΓΣΕΕ ότι οι εργαζόμενοι και οι βιομήχανοι μπορεί να έχουν ταξικές διαφορές αλλά στο συγκεκριμένο ζήτημα, στη διεκδίκηση δηλαδή φτηνής Ενέργειας για λογαριασμό των επιχειρήσεων, «είμαστε όλοι μαζί γιατί κρίνεται το μέλλον των χαλυβουργιών». Με το ίδιο επιχείρημα, Ομοσπονδία και σωματείο έσυραν τους εργαζόμενους να δεχτούν εκ περιτροπής εργασία και μειώσεις μισθών στο Βόλο, ενώ πριν από λίγες μέρες η εργοδοσία προχώρησε και σε απολύσεις χωρίς να ακουστεί «κιχ».

Από την πλευρά του, απαντώντας στους «αντ' αυτού» της εργοδοσίας, ο Γ. Μανιάτης είπε ότι η μείωση του κόστους για την ενεργοβόρο ευρωπαϊκή βιομηχανία θα τεθεί στο Συμβούλιο Κορυφής και στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας τον προσεχή Μάρτιο, ύστερα από πρόταση της Ελληνικής Προεδρίας. Με τη σειρά του, αξιοποιώντας το έδαφος που καλλιεργούν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΠΟΕΜ για τη χειραγώγηση των εργαζομένων, προσπάθησε να στρατεύσει τους εργαζόμενους στους στόχους της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο ίδιος ζήτησε από τη συνδικαλιστική πλειοψηφία να υπάρξει πανευρωπαϊκός συντονισμός, επικαλούμενος ότι η ενεργοβόρος βιομηχανία της Ευρώπης αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα σε σχέση με τους διεθνείς της ανταγωνιστές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ