Σάββατο 11 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο λαός να γυρίσει την πλάτη στην ΕΕ και τα κόμματά της

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιό του, για τις συναντήσεις Σαμαρά και Τσίπρα με ξένους ανταποκριτές και την αντιπαράθεσή τους σχετικά με την ΕΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να παίζουν το δικομματικό παιχνίδι για το ποιος από τους δύο είναι μεγαλύτερος υπέρμαχος της ΕΕ. Από τη μια, ο πρωθυπουργός ζητά να ηττηθούν τα κόμματα που εναντιώνονται στην ΕΕ, συγκαταλέγοντας υποκριτικά και τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά. Από την άλλη, ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίζεται τις αξίες της ευρωπαϊκής ενοποίησης μετά τον πόλεμο, τη δήθεν ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη, τη στιγμή που επιβεβαιώνεται ότι στόχος της ΕΕ ήταν πάντα η προστασία των συμφερόντων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου σε βάρος των λαών.

Οι μύθοι για την ΕΕ κατέρρευσαν. Ο ελληνικός λαός, μαζί με τους άλλους λαούς της Ευρώπης, έχει τη δύναμη να ορθώσει το δικό του ανάστημα και να γυρίσει την πλάτη στην ΕΕ, στις πολιτικές και τα κόμματά της. Μπορούμε, με δυνατή Λαϊκή Συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ να βαδίσουμε το δρόμο της αποδέσμευσης από τη λυκοσυμμαχία, της λαϊκής εξουσίας, της συνεργασίας των λαών στη βάση του αμοιβαίου οφέλους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ