Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Γενάρη 2014 - αριθ. φύλλου: 11744

Τα ΚΚ Ιταλίας και Γαλλίας στις «Εθνικές Κυβερνήσεις» (1944-1947)

ΣΕΛ.  16  -  17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Κατά 116,90% έχει καλυφθεί το πανελλαδικό πλάνο

ΣΕΛ.  9

Η λαϊκή αντίθεση στην ΕΕ θα πιάσει τόπο με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Το πραγματικό δίλημμα μπροστά στις ευρωεκλογές είναι «ναι ή όχι στην ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου». Γι' αυτό και στις ευρωεκλογές ο λαός πρέπει να καταδικάσει τις πολιτικές δυνάμεις που προβάλλουν την ΕΕ ως μονόδρομο.

  • Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν δικομματικό παιχνίδι για το ποιος από τους δύο είναι ο πιο συνεπής υπέρμαχος της ΕΕ.
  • Επιχείρηση αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης των λαϊκών συνειδήσεων, εξωραϊσμού των ευρωενωσιακών θεσμών, αποτελεί η προπαγανδιστική εκστρατεία της ΕΕ, με επίκεντρο την έκθεση που ετοιμάζει η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, σχετικά με το «ρόλο και τις δράσεις της τρόικας στις χώρες που έχουν μνημόνιο».
  • Η λαϊκή αντίθεση στις πολιτικές της ΕΕ μπορεί να πιάσει τόπο με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που εδώ και χρόνια αποκαλύπτει το χαρακτήρα της ΕΕ και προβάλλει την πάλη ενάντια στις αντιλαϊκές ευρωενωσιακές επιλογές, το στόχο της αποδέσμευσης από αυτήν με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και εργατική - λαϊκή εξουσία, ως βασική προϋπόθεση για ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

ΣΕΛ.  4  -  7

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Περικοπές διαρκείας τσακίζουν ασφαλισμένους και ασθενείς

Εδώ και λίγες μέρες οι ασφαλισμένοι πληρώνουν 1 ευρώ για κάθε εκτέλεση συνταγής. Είναι μια ακόμη «φαρμακερή» συνέπεια στις τσέπες των ασφαλισμένων από τη μείωση της κρατικής φαρμακευτικής δαπάνης. Κάθε κυβέρνηση πανηγύριζε και πανηγυρίζει για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Ωστόσο, όσο μειώνεται η δαπάνη του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων, τόσο αυξάνονται οι απευθείας πληρωμές από τους ασθενείς, που έχουν ήδη πληρώσει για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσω βαριάς φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών.


ΣΕΛ.  14

Προσφορές

- Μέλη και φίλοι των Εργατικών Συνδέσμων Αυστραλίας «ΑΤΛΑΣ» Σίδνεϊ και «ΣΩΚΡΑΤΗΣ» Νιουκάστλ, φίλοι του ΚΚΕ, προσφέρουν 8.000 δολάρια Αυστραλίας στο ΚΚΕ.

- Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στην Ουγγαρία προσφέρει για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος το ποσό των 3.000 ευρώ.

- Η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στη Νέα Υόρκη προσφέρει για οικονομική στήριξη του Κόμματος 3.900 δολάρια ΗΠΑ.ΗΠΑ - ΙΡΑΝ - ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ
Σύνθετες εξελίξεις σε ταραγμένη περιοχή

ΣΕΛ.  26  -  27
Ανεβαίνουν οι κόντρες στον Ειρηνικό Ωκεανό

ΣΕΛ.  28
Τι σήμαινε να είσαι σπουδαστής στην ΕΣΣΔ

ΣΕΛ.  18  -  19
ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ «ΔΙΚΡΑΝΩΝ» ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Αντιδραστική εφεδρεία του συστήματος

ΣΕΛ.  26
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Αντιλαϊκά τα σχέδια αναδιάρθρωσης

ΣΕΛ.  10
Φύλαξη παιδιών αντί για Προσχολική Αγωγή

ΣΕΛ.  24
Πείρα από τη δράση της Λαϊκής Επιτροπής Πειραιά

ΣΕΛ.  15
Για τις παροχές στην καπνοβιομηχανία «Καρέλια»

Κανένας καπιταλιστής δε μοιράζει δικά του λεφτά στους εργαζόμενους. Τα κέρδη της επιχείρησης, από τα οποία έδωσε τις παροχές, είναι υπεραξία που απέσπασε από τους εργαζόμενους. Τώρα, ένα μικρό μέρος από την απλήρωτη δουλειά των εργατών, επιστρέφει σε αυτούς με τη μορφή «μπόνους», με δεδομένο ότι αυξήθηκε η παραγωγικότητα της εργασίας άρα και ο βαθμός εκμετάλλευσης πολλαπλάσια από το «μπόνους» επιστροφής.


ΣΕΛ.  12   -   13


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org